Uitvaart 2019

Geef toe, nieuwjaar ligt toch nog niet zo ver achter ons, en toch vierden onze zesdes vandaag al hun laatste 100 dagen op school, of zoals het bij ons heet: de uitvaart. Thema was prison break, waarbij de school de gevangenis was waaruit ze eindelijk konden ontsnappen. Zelf waren ze daarom gekleed in oranje gevangenisoveralls, de vijfdes droegen mooie klassieke streepjes, en de leraars waren uiteraard… de politie en cipiers, of wat had u gedacht?

En de show zelf, wel, het was voor het eerst in lang dat ze hem bij de generale repetitie moeten inkorten hebben, zodat echt alleen de hele goeie dingen overbleven. Jawel, het was de moeite! Knappe filmpjes, een paar proefjes met vijfdes, maar vooral veel amusante dingen: een pecha kucha, een dance battle, een heuse lapdance, een quiz rond jongerentaal, een fijn stukje proza, een “ken je leerkrachten” quiz, karaoke… En dan waren er de speeches van een aantal leerkrachten over hun leerlingen, en een heel fijn liedje dat mijnheer Beernaert speciaal voor de gelegenheid had geschreven. Jawel, zowaar een paar emotionele momentjes op de uitvaart.

We gaan ze missen, de lichting van 2018-2019. Al is het jaar nog niet gedaan, natuurlijk: ze moeten eerst hun laatste 100 dagen én hun examens doorkomen.

We spreken alvast af eind juni…

Alle foto’s van de uitvaart kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.