Siena en San Gimignano

Vandaag bezochten de zesdes de duomo in Siena. Daarna kregen ze op de Piazza del Campo uitleg over het Italiaans, il palio, marmer in Italië, de bottini of onderaardse waterleidingen in Siena en de contrada. Ook bewonderden ze het uitzicht van Siena.

’s Namiddags reden ze naar het Toscaanse San Gimignano. Op de bus konden ze genieten van de cipressen en parasoldennen die zo typisch zijn voor het Toscaanse landschap.

Jaarlijks geven de leerlingen Rooms-Katholieke godsdienst uitleg bij enkele fresco’s in de mooie Collegiata-kerk in San Gimignano. Uniek was dat deze keer ook leerlingen van andere geloofsovertuigingen de verschillende figuren en verhalen bespraken, zowel Rooms-katholieken, Russisch orthodoxen, protestanten als moslims. Ze kregen een kijk op hoe de verschillende religies vaak dezelfde verhalen delen. Naast de gelijkenissen kregen ze ook te horen waar de verschillen liggen. Kortom, een boeiende alternatieve aanpak.

De leerlingen gaven meer dan het beste van zichzelf. Super hard bedankt Amandine, Anna, Benjamin, Daan R, Gül, Ikram, Justine, Kaat, Marwan, Precious, Sebastiaan en Tijl!

Met dank aan mevrouw Van Nieuwenhuyze en mijnheer Beernaert voor de tekst, en aan hen beiden, maar ook aan Fien Meesen, Tisha Van Hove, Sara Courteyn en Silke Bordon voor de foto’s. Alle foto’s staan hier in het archief.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.