Cultuurmarkt voor 4 HuWo

Maandag ging er tijdens het lesuur Humane Wetenschappen Wetenschappelijk Onderzoek een cultuurmarkt door. Dit gebeurde in navolging van een groot onderzoek dat de 4 humane wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd had. Elke leerling had een cultuur mogen kiezen waar ze zich in verdiept hebben. Zo zagen we niet enkel culturen gebonden aan landen of streken, maar kwamen ook levensbeschouwingen aan bod. De leerlingen hebben eerst een portfolio gemaakt waarin ze diverse componenten met een literatuurstudie onderzocht hadden zoals het ontstaan, waarden en normen, politieke invloeden, rol van religie of maatschappijcontext, schoolsystemen en ook voeding. Nadien hebben ze deze cultuur gepresenteerd aan hun klasgenoten en zijn ze beginnen brainstormen over een visuele presentatie.

Deze mocht er echt wel zijn. De leerlingen hadden architectuur nagebouwd, eten meegebracht, traditionele voorwerpen, posters, landkaarten, historische bronnen, hebben volksdansen voor getoond… het was een ontzettend leerrijk moment en de leerlingen hadden zich ten volle ingezet om dat uurtje tot een mooi eind te brengen. Heel wat andere leerkrachten kwamen langs om bij te leren of te proeven (letterlijk en figuurlijk) van de diverse culturen en waren onder de indruk van de uitwerking van de leerlingen hun gekozen cultuur.

Met dank aan mevrouw Bultijnck voor verslag en foto’s. U kan alle foto’s hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.