3 en 4 economie bij Callas Confiture

Op donderdag 21 maart brachten de leerlingen van 3 en 4 economie talen en wiskunde een bezoek aan de confituur fabriek Callas te Gent.

Callas confituur staat gekend  voor zijn verse confituur zonder een overdaad aan suiker. Hierdoor krijgt de fruitsmaak de boventoon. De confituur kenmerkt zich eveneens door vele speciale smaken zoals krieken-espresso, mango-kardemom, enz.  Daarbij schuilt er een mooi en motiverend verhaal achter het ontstaan van Callas confituur.

Oprichtster Karen Depoorter ontdekte haar liefde voor confituur toen ze, met een moestuin vol aardbeien, op zoek ging naar de juiste smaken voor haar gasten in haar vroegere B&B. Karen voelde de creativiteit opborrelen. Ze ging op zoek naar oprechte fruitsmaken en naar recepturen om een dagelijks product allerminst alledaags te maken. Callas Confiture – echte Haute Confiture – was geboren.

Bij aanvang van de rondleiding konden de leerlingen genieten van een gebakje en een tas koffie. Daarna kregen ze een uitgebreide uitleg over hoe Callas confituur is ontstaan. Ze konden aan de lijve ondervinden hoe zeer Karen gepassioneerd is door haar confituur. Vervolgens kregen de leerlingen een rondleiding in het magazijn waar ze meer inzicht kregen in de logistieke kant van het bedrijf. Hierna konden ze een kijkje nemen in het hart van het bedrijf, namelijk de keuken waar de heerlijke confituur wordt gemaakt. Als kers op de taart konden de leerlingen verschillende confituren proeven.

Met dank aan mijnheer Joseph voor zowel organisatie, uitgebreide verslag als foto’s. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.