Talendag

Onze leerlingen hadden precies nog een extra dagje vakantie, want op de eerste dag na de vakantie, dinsdag dus, viel voor hen de Talen- of Wetenschapsdag. 1, 3 en 5 verdiepten zich extra in verschillende talen, 2, 4 en 6 kregen een hele dag extra wetenschappen voorgeschoteld.

Onze eerstes maakten bij Latijn kennis met het mythologische verhaal van Orpheus en Eurydice, leerden voor Grieks hun naam in Griekse letters schrijven en maakten dadels gevuld met honing en noten volgens aloud Romeins recept.
Voor het vak Engels richtten we een knutselatelier in, waar slogans werden gemaakt over klimaat en milieu. De leerlingen hadden kranten en kleurrijke afbeeldingen uit tijdschriften mee, samen met ander knutselgerief en gingen er volledig voor. Intussen waren er in 3 andere lokalen 7 taalspelletjes voorzien, met een doorschuifsysteem. In de namiddag keken ze met zijn allen naar een Franse film, waarna er nog liedjes in het Frans werden gezongen en er gedanst werd. Jawel.

Of zoals de leerlingen het zelf zeggen:

De derdes kregen in willekeurige groepen drie workshops: iedere groep maakte kennis met het Duits, hetzij in een introductieles, hetzij aan de hand van een Duitstalige film. De andere workshops waren “Play that funky pronunciation”, “La dolce vita”, “Acción poética” en “La Sobremesa”. Zo kregen de leerlingen Italiaans voorgeschoteld of Spaans, en gingen ze ook aan de slag met raampoëzie of karaoke.

Ook de vijfdes ondergingen een waar taalbad: eerst kregen ook zij verschillende workshops, waarin ze ofwel bekende filmscènes in het Frans en Engels imiteerden, een vlog opstelden voor de zusterschool in Rwanda, of een schriftelijk verslag opstelden in het Engels over hun projectweek.
Daarna kwam Wim Claeys, de bekende Gentse cabaretier, zijn onemanshow ‘IJzer’ voorstellen, een beklijvend cabaret waarin Claeys het oorlogsverhaal van zijn grootvader Fons presenteert. In de namiddag schotelden we hen een grootse Engelse/ Franse muziekquiz voor, waarin we testten hoe het gesteld was met de muziekkennis van onze vijfdejaars. En dat viel eigenlijk best wel mee.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.