Hoeveel is een boom waard?

Dat bomen een grote ecologische waarde hebben voor de wereld, daar zijn we ons allemaal van bewust. Maar, dat ze ook een economische waarde hebben, dat was nieuw voor de leerlingen van de module wetenschappen bij mevrouw Christiaens.

Door gerichte waarnemingen te doen bij de bomen rond de school en de soort, de plantwijze, de standplaats en de conditie te bepalen enerzijds en anderzijds de bomen te meten om hun volume te berekenen, konden de leerlingen van het eerste jaar het prijskaartje van een boom noteren.

Dit leverde niet enkel opvallende resultaten, maar ook enkele mooie sfeerbeelden op, met dank aan mevrouw Christiaens.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.