Complementaire cursus “Leren leren”

Onze school zet zich al jaren in om onze leerlingen te ‘Leren Leren’. Het ganse team en onze leerlingenbegeleiding zorgen ervoor dat de leerlingen tijdens de lessen ondersteund worden. Ook in het eerste jaar tijdens de lessen leersleutels komen verschillende leerstrategieën aan bod om hen voor te bereiden op het leren van een toets of het samenvatten van leerstof. Toch wil het voor een aantal jongeren moeilijk lukken een efficiënte studiemethode te vinden.

De vzw B.E.ST. (Begeleidingscentrum Efficiënt Studeren) organiseert sinds 1992 op verschillende plaatsen in Vlaanderen cursussen ‘Leren Leren’, en heeft zich intussen een uitstekende reputatie opgebouwd. Ook in onze school zal weer een cursus ‘Leren Leren’ worden georganiseerd.

De lesgever werkt na de lesuren tijdens vijf sessies van twee uur met groepjes van maximaal 16 deelnemers. Leerlingen van alle jaren van onze school kunnen deelnemen aan deze cursus.

Omdat we als school de leslokalen gratis ter beschikking stellen, kunnen we deze 5 sessies aanbieden voor onze leerlingen aan een verminderd tarief van 110 euro. De sessies zijn steeds op maandag van 16 uur tot 18 uur: 7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 4 november en 18 november 2019.

Om zich voor te stellen, een korte inleiding in de onderwerpen mee te geven en om de doelstellingen en de aanpak van dit initiatief toe te lichten, organiseert de vzw een infoavond op donderdag 26 september van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. De directeur van de vzw B.E.ST. zal u uitleggen wat ouders en kinderen kunnen verwachten van de cursus. Er wordt ook uitgelegd hoe ouders hun kinderen thuis (nog) beter kunnen begeleiden. Deze infoavond is gratis en vrijblijvend. Zowel de ouders als de kinderen zijn van harte welkom. Ook voor wie achteraf de cursus niet volgt is deze avond een echte aanrader!

Gelieve uw aanwezigheid voor de infoavond bevestigen via isabelle.d’haen@athmariakerke.be of op het telefoonnummer 09 216 84 44. Gelieve ook het aantal personen mee te geven zodat we voldoende plaats kunnen voorzien.

Inschrijven voor de cursus nu of na de infoavond kan uitsluitend via de website van de vzw B.E.ST.: www.bestvzw.be .

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.