Geef je Engelse boeken een tweede leven!

Zoals u hier al eerder kon lezen, hebben we momenteel het genoegen om de directrice en een leerkracht aardrijkskunde op bezoek te hebben uit de Saint Mary’s High School (een internaatschool) in Kiruhura (Rwanda).  Dit zorgt voor een rijke uitwisseling van ideeën en methodieken In het kader van het Scholenbanden-project.

Uit de vele gesprekken met de leerlingen tijdens ons vorige bezoek in Rwanda, kwam onder andere een grote ‘leesgoesting’ tot uiting. De plaatselijke schoolbibliotheek is op dat vlak karig bedeeld. Daarom vatten we de idee op om hier Engelstalige romans te verzamelen om aan de leeshonger van de Rwandese internaatsleerlingen tegemoet te komen.

We zijn ervan overtuigd dat we er heel veel jonge mensen tussen 12 en 18 jaar een groot plezier mee doen.

Daarom de volgende concrete oproep:

  • Heb je thuis Engelstalige romans liggen die een nieuw leven mogen krijgen? Geef ze een nieuwe bestemming en laat er nu ook andere jongeren van genieten! Er mogen uiteraard (en heel graag zelfs!) ook Engelstalige romans van de ouders bij zijn.
  • Breng deze romans mee naar school voor 08 oktober 2019 en leg ze in de daarvoor voorziene doos in de ‘Scholenbandenhoek’.

Onze bezoekers nemen ze dan mee naar Kiruhura.

De schoollink-groep GO! atheneum Mariakerke dankt jullie alvast voor jullie medewerking!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.