Dag van de leerkracht 2019

Vorige vrijdag was het niet alleen Saved by the Bell – daar krijgt u later nog een verslag van – maar ook de Internationale Dag van de Leerkracht.

Leraar zijn, het is een job apart. Veel mensen zijn jaloers op de vakanties, maar voegen er meteen aan toe dat ze het zelf niet zouden kunnen, 700 pubers op één plekje in het gareel houden en vooral hen iets proberen bijbrengen voor hun latere leven. En, geef toe, als je terugdenkt aan je eigen schooltijd, dan is er toch altijd wel die ene leraar die er voor jou uitspringt? Die voor jou een verschil heeft gemaakt, jou de dingen op een andere manier heeft doen bekijken, net dat beetje extra vertrouwen in jou had dat je nodig had op dat moment? En dat is nu net waarom we het doen, wij leraars.

We waren dan ook heel blij met de grote manden fruit van de Ouderwerking en met de attentie van de Scholengroep die ons wist te vertellen dat wij de neusjes van de zalm waren.

Van de directie lag er een briefje dat onze cadeautjes nog gingen komen, en jawel, vandaag lag er een grote stapel groene paraplu’s met het logo van de school op ons te wachten. Ideaal voor in dit herfstige weer, en met dank aanvaard.

Bedankt voor het vertrouwen in ons, we gaan er elke dag opnieuw voor. Want leraar, dat ben je voor het leven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.