Evacuatieoefening

Op woensdag 13 november hielden we een grootschalige evacuatieoefening, echter niet in samenspraak met de hulpdiensten. Er werden maar liefst 700 leerlingen en 50 leerkrachten geëvacueerd. Alles verliep eigenlijk bijzonder vlot: op verzamelplaats 1 (de speelplaats), waar alle leerlingen van de nieuwbouw en de eerste klassen voor de compartimenteringsdeuren verzamelden, waren alle controlebladen ingediend en nagekeken op 2 minuten en 53 seconden. Op verzamelplaats 2, zijnde het veld naast het park Claeys-Bouüaert, was iedereen geteld na 5 minuten en 28 seconden. Het hele gebouw werd geïnspecteerd, er was niemand achtergebleven, alle ramen en deuren waren gesloten en alle compartimenteringsdeuren waren perfect dicht: na dertien minuten werden de gebouwen opnieuw vrijgegeven en konden we verder met de lessen.

Dit soort oefeningen zal zeker nog herhaald worden, gewoon om alle leerlingen, ook de nieuwe, en alle leerkrachten steeds opnieuw volledig vertrouwd te maken met de hele procedure.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.