De Warmste Klas 2019

Intussen zijn de lessen misschien wel al weer begonnen, maar we zijn in elk geval het vorige semester geëindigd met een knaller!

Al voor het derde jaar op rij hielden we namelijk een loopwedstrijd voor de  Warmste Week!
De examens waren voorbij, de rapporten ingekeken, en er restte ons nog een laatste dag voor de vakantie. Wat kan je dan beter doen dan even alle examenstress van je aflopen en daar meteen ook nog het Kinderhartfonds mee steunen? Twee van onze leerlingen zijn actief betrokken bij dit fonds, en daarom wilden we hen ook een hart onder de riem steken.

Onder het toeziend oog van de leerkrachten, de aanmoedigende en soms sarcastische commentaar van mijnheer Uyttenhove en mevrouw Van Bossche liepen de leerlingen en enkele collega’s rondjes door en rond onze gebouwen. Net zoals vorig jaar deed ook de basisschool mee, en geloof me, lopen dat die kinderen kunnen! Ook zij lieten zich sponsoren, en liepen samen met de leerlingen van het middelbaar rondjes rond en door zowel het KAM als de basisschool zelf. Zelfs de kleutertjes liepen – of wandelden – een rondje.

Mijnheer Beernaert had voor een online ranking en zelfs een live stream gezorgd, zodat iedereen kon meevolgen wie er nu eigenlijk aan kop lag.

De leerlingen liepen in twee shifts: drie, vier, vijf en zes begonnen om negen uur aan hun rondjes, en hielden dit vol tot tien uur. De winnaars met de meeste rondjes per persoon in de groep waren eigenlijk de leraars, maar die stonden grootmoedig hun ontbijt af aan de eerste groep leerlingen, zijnde de 4 LaWi – Wet, en zij krijgen dan ook een verdiend klasontbijt op de eerste schoolvrijdag van het nieuwe jaar.

Ondertussen hadden de eerstes en de tweedes een ontbijt gekregen en hadden ze met hun klastitularis hun examens ingekeken. Om kwart over tien kwam er een wissel van de wacht: de hogere jaren konden hun examens inkijken, terwijl de eerstes en de tweedes samen met het vijfde en het zesde leerjaar rondjes begonnen te lopen. En lopen deden ze! De top drie van de winnaars was andermaal volledig voor de lagere school!

En wat heeft dat nu opgebracht? Wel, we zijn na enige verwarring uiteindelijk afgeklokt op, jawel,

3550 euro!

Dit bedrag gaat integraal naar het Kinderhartfonds. Dr. Katya De Groote, het hoofd van het kinderhartfonds, kwam met veel genoegen het verzamelde geld ophalen.

Met dank aan alle leerkrachten en organisatoren, alle leerlingen die gelopen hebben, alle mensen die gesponsord hebben, en mevrouw Bergmans voor de algemene organisatie én de foto’s! U kan alle foto’s hier bekijken, en de filmpjes staan op ons Youtubekanaal.

De Warmste Klas stuurde leerlingen en leerkrachten met een warm gevoel en uitstekende conditie de vakantie in. Geniet van de feesten!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.