DikkeTruienDag!

In onze school besteden we aandacht aan het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken met onze leerlingen in verschillende lessen en projecten rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt.

De jaarlijks weerkerende “dikketruiendag” van 11 februari laten we dan ook niet aan ons voorbij gaan. Het thema van dit jaar is ‘biodiversiteit’, want meer biodiversiteit helpt het klimaat. Door de opwarming van de aarde komen planten en dieren in problemen. Dat leidt tot een verlies aan biodiversiteit. Als er te veel planten en dieren uitsterven, dan spreken we van een (groot) verlies aan biodiversiteit. Daardoor raakt het klimaat helemaal uit balans.

Om die dag symbolisch in de verf te zetten, verwachten we dat de leerlingen met de fiets (of te voet) naar school komen en extra warm gekleed zijn omdat we ook de verwarming traditiegetrouw een graadje lager zetten. In het bijzonder vragen we aan allen om in een ‘dieren onesie’ naar school te komen om biodiversiteit te accentueren, dit op initiatief van de leerlingenraad van de eerste graad.

We voorzien bovendien gedurende deze schooldag een aantal activiteiten rond de klimaat(problematiek).

  • Als ‘opwarmertje’ krijgen de leerlingen tijdens de speeltijd warme chocolademelk. Gelieve zelf van thuis een beker mee te brengen.
  • Op 11 februari zal aan de schoolpoort gecontroleerd worden wie met de fiets naar school komt. Uit al deze leerlingen worden 10 leerlingen geloot die als prijs een voor- en achterlicht voor hun fiets krijgen.

Meer info over de Dikketruiendag campagne vindt u op http://www.dikketruiendag.be/.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.