Uitstap naar het gerechtsgebouw

Op dinsdag 7 januari trokken we met de leerlingen van 4 en 6 humane wetenschappen en 5 economie-talen naar het nieuwe gerechtsgebouw. Geheel in het kader van duurzaamheid deden we dit met de fiets en het weer zat ons mee.

Na een mooie fietstocht werden we gefouilleerd voor het binnengaan en konden de gidsen beginnen. Niet alleen gaven ze ons leuke weetjes mee over de architectuur van het gebouw, maar we konden er ook een aantal zaken bijwonen in de politierechtbank en het arbeidshof.

De leerlingen waren diep onder de indruk van de manier waarop er recht gesproken werd en hoe openbaar alle zaken waren. Ze kregen de kans om bekende strafpleiters aan het werk te zien en konden geziene theorie over de samenstelling van het hof toetsen aan de realiteit.

Vervolgens mochten we nog een blik werpen in de assisenzaal waarin deze week een belangrijk proces startte en ook dit vonden heel wat leerlingen indrukwekkend. De bewijskast, de juryplaatsen, velen gaven al aan dat ze heel graag terug zouden willen komen om het proces een stuk mee te volgen.

Met dank aan mevrouw Bultijnck voor tekst en foto’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.