Eerste voorronde van de debatwedstrijd HUJO

Zaterdag 07 maart 2020 was het moment daar weer waarop een aantal moedige leerlingen van onze school hun debat-skills toonden aan de rest van de wereld: de debatwedstrijd van Hujo. Plaats van afspraak zoals vanouds het Geuzenhuis te Gent. Debattanten van dienst: Dieuwerke De Baerdemacker, Joline De Mulder, Luna Dopazo Dacosta, Eusebie Huysmans, Alix Lawaisse, Berend Pattyn, Lindsay Vereecke en Marthe Verdegem.

We kunnen wel spreken van een succeseditie met deze grote opkomst. De deelnemers lieten hun licht schijnen op stellingen zoals: ‘het prijzengeld voor mannelijke en vrouwelijke sporters moet gelijk getrokken worden’, ‘het is beter om kinderen genderneutraal op te voeden’ en ‘het openbaar vervoer moet gratis worden voor iedereen’. De degens werden gekruist en de leerlingen gaven het beste van zichzelf. Sterke argumenten flitsten als weerlichten in het rond. Iedereen gaf het beste van zichzelf.

Berend en Lindsay leverde dit een plaatsje op in de kwartfinales. Winst zat deze keer niet in, maar dat is ook nooit de reden tot deelname. Het was wederom een amusante editie met enthousiaste toppers die toonden niet vies te zijn van een degelijk argument meer of minder, waarvoor dank.

Graag een extra woordje van dank aan de mensen die morele steun kwamen verlenen: Nando Bockstaele en de dames Van Nieuwenhuyze en Bultijnck. En omdat we maar niet genoeg krijgen van het debatteren nemen we op zaterdag 14 maart deel aan de voorrondes van de finale in Brussel met twee andere duo’s (dit wegens geen plaats meer in Gent; dus to be continued…).

Met dank aan mevrouw Maes voor de begeleiding, de tekst en de foto’s. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.