Tik Tok taken voor Latijn

Nu we volop bezig zijn met preteaching, Smartschool op volle toeren draait en niemand nog met de handen in het haar zit over hoe je een online babbel organiseert, zijn er natuurlijk ook taken. Voor sommige leerlingen véél taken. Nieuwe leerstof, herhalen van oude leerstof, toetsen geven om te kijken hoe ver de leerlingen eigenlijk staan…

Voor Latijn was er in vijf en zes ook een herhalingstoets gepland, maar ook die is natuurlijk in het water gevallen. En hoe check je als leraar dan of ze de essentie van de teksten begrepen hebben? Wel, je laat hen een Tik Tok filmpje maken over een van de geziene teksten, al dan niet ook gepubliceerd op het Tik Tok platform.

Er kwamen geniale dingen binnen, waarvan we er graag een paar met u delen.

De vijfdes hadden de keuze tussen de liefdesgedichten van Catullus waarin hij zijn Lesbia tegelijk haat en liefheeft

of Propertius I 3, waar hij midden in de nacht dronken thuis komt en zijn lief, die in slaap gevallen is op de zetel, letterlijk begint te versieren met bloemetjes, appels en andere dingen die hij belangrijk vindt. Tot zij wakker wordt natuurlijk…

De zesdes kregen dan de vraag om de moord op Britannicus in beeld te brengen, waar het slachtoffer gif te drinken krijgt, doodvalt en de omstaanders verschrikt reageren, terwijl Nero de koele kikker uithangt. Tik Tok Tacitus, als het ware.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.