Verwenweek

Het mag ook al eens over vrolijker dingen gaan dan de coronacrisis, toch? Daarom blikken we met plezier terug op één bepaalde week in februari, traditioneel de lastigste periode van het jaar voor leraars: guur weer, lange donkere dagen, toetsen, klassenraden, rapporten, oudercontacten…

Vorig jaar was daarom een geniale geest met een lumineus idee gekomen, iets wat dit jaar voor herhaling vatbaar was: de verwenweek.

Elke leraar die zijn naam opgeeft, krijgt een collega die hij/zij gedurende een schoolweek mag verwennen, maar dan wel anoniem. Op zijn beurt wordt hij/zij ook verwend door een andere collega naar wie hij het raden heeft. Op vrijdag wordt dan de gulle verwenner bekend gemaakt. Ja, als verwenner steek je er wel wat moeite in, maar de voorpret is dan ook groot. En omgekeerd is het zalig om kleine verwennerijtjes te zien verschijnen.

We geven u een greep uit alles wat we dit jaar hebben zien passeren: gewoon een lief kaartje, een volgetekend bord, een heus ontbijt met alles erop en eraan, een fish eye lens, een vakje dat volledig ingericht werd en een bijhorende schattenzoektocht die leidde tot in de krochten van de school, bloemen, taartjes, fitnestoestelletjes, … In sommige gevallen werden er ook leerlingen ingeschakeld om de anonimiteit van de gever te bewaren.

We zetten hier lang niet alle foto’s natuurlijk, die kan u met een gerust en virusvrij hart hier bekijken.

En op vrijdag mocht iedereen ook eens raden naar zijn verwenner, wat soms hilarische commentaren opleverde.

Zeker opnieuw voor herhaling vatbaar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.