Proclamatie 2020

Dat het dit jaar geen proclamatie ging worden zoals andere jaren, dat wisten we al maanden op voorhand. Allerlei scenario’s passeerden de revue: we braken ons hoofd over hoe we onze zesdejaars toch nog iets moois konden bieden en hoe we ook de ouders konden betrekken zonder tegen de strenge coronaregels in te gaan.

Het evenemententeam, onder deskundige leiding van mijnheer Casier – zoals elk jaar – kwam met een toch wel originele én werkbare oplossing: de leerlingen in hun bubbels in een lokaal, de speeches op voorhand opgenomen, en de uitreiking van diploma’s en speciale prijzen gewoon live! De hele plechtigheid werd live gestreamd op youtube, zodat de leerlingen in hun respectieve lokalen elkaar – én zichzelf – konden volgen, en zodat ook de ouders en vrienden van thuis uit konden meegenieten. Een en ander vroeg wat technisch kunst- en vliegwerk, maar eigenlijk is alles verlopen zoals het moest!

Er was een (opgenomen) welkomstwoord van de leerlingen, een live speech van onze adjunct, en toen werden de diploma’s live overhandigd door de directie, telkens onderbroken – zodat we ons vlot van lokaal naar lokaal konden begeven – door een stukje speech van mijnheer Lösken en mevrouw Van Nieuwenhuyzen. Alle foto’s van die uitreiking kan u hier vinden in ons fotoarchief, samen met alle andere foto’s van de proclamatie.

Tussendoor liet een groepje leerlingen in een filmpje zien wat ze vermochten op muzikaal vlak, en aansluitend was het moment aangebroken voor de uitreiking van de speciale prijzen. Ook hier waren er op voorhand opgenomen filmpjes van de vakleerkrachten, waarna de prijs live overhandigd werd, vaak tot grote verbazing van de betreffende leerling.

De prijs wiskunde ging naar Timo Velghe, de prijs Nederlands was voor Silke Marynissen, en Noussaïba El Ballarji mocht de prijs Moderne Vreemde Talen in ontvangst nemen.

Diezelfde Noussaïba kreeg ook de prijs Klassieke Talen (Latijn), Joline De Mulder ontving de prijs Humane Wetenschappen, en de prijs economie werd overhandigd aan Kilian Holz.

Vervolgens kreeg Aiko Delbaere de prijs wetenschappen in handen, ging de prijs geschiedenis naar Jibbe Cauwelier en mocht mijnheer Vandenabeele twee prijzen lichamelijke opvoeding uitdelen, eentje voor een jongen en eentje voor een meisje, in casu Bilal Sumar en Sarah Dhaenens.

Daarna bleek Timo Velghe de leerling die het langst bij ons op de campus vertoeft, beloonden we Tine De Corte met de prijs Veerkracht, en mocht Vita Vanderper de prijs van meest kritische geest achter haar naam schrijven.

En tot slot was er nog de prijs meest dynamische leerling voor Mel van Rompay, kreeg Bo Vandeputte de titel Ambassadeur van het GO!, en mag Dieuwerke De Baerdemacker zich terecht de Ambassadeur van de School 2020 noemen. Proficiat allemaal!

Tot slot was er nog een speech van onze directeur mevrouw Van Den Bossche.

Met dank aan mijnheer Beernaert die de regie van de avond op zich nam, mijnheer Vercruysse die alles live filmde, mijnheer Uyttenhove die vanuit een eigen lokaaltje alles live aan elkaar praatte, en mijnheer Casier voor het algemene overzicht. En uiteraard dank aan alle leerkrachten die hun schouders onder dit project hebben gezet, zodat we onze leerlingen toch nog een fijne, coronaveilige proclamatie konden geven en aan de directie om dit mogelijk te maken.

Mocht u de live uitzending gemist hebben en alsnog de proclamatie willen bekijken, de speeches beluisteren, de prijzen zien uitdelen: we hebben voor u de hele live uitzending opgenomen zoals ze dinsdag te zien was, dus inclusief de vijf minuten afteltijd. Veel plezier!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.