Geen tToneel dit schooljaar…

Wat we al een tijdje vreesden maar zelf nog niet durfden uit te spreken, werd nu helaas zwart op wit gezet. Het tToneelteam stuurde, na achttien succesvolle edities, deze brief:

Wij hadden gehoopt deze brief te kunnen starten met de aankondiging van ons nieuwe tToneeljaar, maar helaas strooit COVID-19 roet in het eten. Jullie hoorden het misschien al waaien en zagen het misschien al aankomen, we starten in 2020 niet op.

Zowel code geel als code oranje laten het ons niet toe om externen op school uit te nodigen. Daarnaast mogen we de bubbels niet mengen en al zeker niet in de grote aantallen die wij elk jaar herbergen. De codes worden misschien nog aangepast, bij voortschrijdend inzicht, maar momenteel hebben we geen mogelijkheid om te repeteren.

Toch staken wij onlangs, op veilige afstand, de koppen bijeen om de negentiende jaargang van tToneel toch wat vorm te geven. Jammer genoeg kunnen we jullie met deze brief nog geen zekerheden geven, we moeten de evolutie van het kwalijke beestje afwachten. Terwijl we wachten op meer nieuws, broeden we op mooie ideeën. Van zodra er duidelijkheid is over wat toegelaten is, zijn jullie de eersten die van ons horen.

Ons cultureel hart bloedt. We missen jullie vrolijke en creatieve inbreng op woensdagnamiddag en vinden het in het bijzonder jammer voor de zesdejaars die dit schooljaar nog een laatste keer op de bühne zouden schitteren. Hopelijk komen we later dit jaar bij jullie terug met een positieve boodschap.

Theatrale groet

Het tToneelteam

Annik Cruyt, Berdien Van Nieuwenhuyze , Karel Uyttenhove, Isadora Lenaerts, Tania Van Damme en Annelies Pauwels

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.