Het ga je goed, Aimable

Naar aanleiding van het overlijden van Aimable uit Kiruhura ontwierpen de leerlingen uit 6 ECTA, LATA en WEWI een kaartje en een tekening om hun medeleven aan zijn familie en vrienden over te maken.

6 LATA en ECTA herinnerden zich nog dat Aimable met hen vorig schooljaar naar buiten trok om hen allerhande fysieke groepsactiviteiten te laten doen, waar ze in eerste instantie het nut niet van inzagen. Toen hij de leerlingen vroeg om naar de kruin van de boom te klimmen, waren er maar weinig geïnteresseerden. Maar des te meer was zijn boodschap verrassend en duidelijk: samen kunnen en moeten we iets doen aan het steeds groter wordende klimaatprobleem. Samen zijn we sterk. L’union fait la force.

Zijn boodschap is blijven plakken in het geheugen van de jongeren, net zoals Aimable zelf, een eerder stille onopvallende aardrijkskundeleraar uit Kiruhura, maar een man met een groot hart. We zullen hem niet vergeten.

Met dank aan mevrouw Kiekens voor tekst en beeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.