Kas Christiaens (5 MTWE) brengt eigen fotoboek uit

Vorige week dook Kas Christiaens uit 5 Moderne Talen-Wetenschappen plots op in verschillende kranten, en met een goede reden: hij heeft namelijk een eerste fotoboek uitgebracht.

We spraken hem zelf aan en vroegen hem om een woordje uitleg.

“Mijn eerste fotoboek vat de evolutie samen die ik doormaakte in de periode van National Geographic 2018 – toen ik mijn eerste grote prijs won – tot mijn nominatie – als enige Belg – bij de Sony World Photography Awards van 2021. (de winnaar wordt in April 2021 bekend gemaakt). Ook ben ik twee keer genomineerd voor de CEWE Photo Challenge 2020.

Ik heb veel tijd, hard werk en liefde in het boek gestoken om het te maken zoals het nu is. De foto’s in het boek van 144 pagina’s zijn ondersteund door diepe teksten die ik in mijn achterhoofd hield tijdens het maken van de foto’s. En ja, het verhaal van Aimable staat ook in het boek.

Het is de bedoeling om de lezer aan te zetten tot reizen in eigen herinneringen en zo antwoorden te vinden op de vele vragen die de foto’s kunnen opwekken. Het boek krijgt zijn eigen verhaal door een eigen inbreng. Je zal er soms even aan terug denken, of, tenminste, dat hoop ik toch.

Ik ben er trots op dat ik al mijn kennis over fotografie op eigen houtje verzameld heb: de eigen stijl die ik gecreëerd heb, is niet beïnvloed door een ander persoon. Het creatief bezig zijn met fotografie maakt me gelukkig, vandaar dat ik na mijn middelbaar onderwijs aan het KASK wil gaan studeren, in de hoop later als visueel artiest aan de slag te kunnen gaan.”

Zo’n talent in onze school wilden we niet zomaar onbenut laten, en daarom is Kas momenteel bezig – je hebt hem misschien al zien rondlopen met zijn materiaal – om voor ons een filmpje op te nemen voor de infoavond en openschooldag.

 

Kas heeft het boek “Uw eigen gedacht” in eigen beheer uitgegeven en er zijn nog een paar exemplaren beschikbaar voor 25 euro per stuk. Daarvoor kan je hem even aanspreken, een berichtje sturen, of hem contacteren via zijn instagramaccount Kaskiphotography. Op diezelfde instagram kan je natuurlijk een aantal van zijn foto’s bewonderen. Gewoon doen, zouden we zeggen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.