Fysica olympiade: ook hier een tweede ronde!

Eerder hadden we het al over de verschillende olympiades, en hoe we zowel voor wiskunde, Latijn, geografie en chemie al zeker waren van een tweede ronde.

Nu schreef ook mijnheer Beernaert, leraar fysica in de derde graad, ons dit bericht:

“Zoals elk jaar was er ook nu de fysica olympiade, zij het dit jaar in een coronajasje, hoodie en muts. Jawel, enkele leerlingen van de derde graad zaten geheel ingeduffeld klaar om zich te bewijzen. Zich isoleren en zo de warmte bij zich houden, dat moet je deze leerlingen niet meer leren. Het is zeker niet niks zo’n olympiade. Daar heb je Newtonballen voor nodig.

Neen, bij de fysica olympiade moet je je niet verwachten aan een massa aantal deelnemers zoals bij andere verdienstelijke olympiades. Het vergt veel moed, arbeid en vermogen om de aartsmoeilijke natuurkundevraagstukken onder tijdsdruk te trotseren. De durfals van dit jaar waren Liam Aernoudt, Dieter Balliu, Raf Boone, Fien De Mol, Niels Geudens, Nona Moreels, Jore Naert, Hannes Van Laecke en Marie-Kristien Vermeulen.

En jawel, ook dit jaar is er zichtbaar licht in het elektromagnetisch spectrum van de uitslagen! Opnieuw stoot er één krachtpatser door naar de tweede ronde. Liam Aernoudt (6LAWI) wordt vanaf nu intens klaargestoomd met de machine van James Watt. Alle mogelijke kernactiviteiten worden aan de positieve kant geschoven. Vanaf nu worden op volle snelheid alle mogelijke energievormen gestraald en geslingerd in de richting en zin van Liam. De potentiële energie wordt gemaximaliseerd en wie weet, lonkt straks die mooie finale.

We kijken vol elektrische spanning uit en wensen Liam een grote lading succes toe op 10 februari!”

Alle foto’s van de olympiades van dit jaar kan u hier terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.