Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dikketruiendag

12 februari @ 08:00 - 17:00

Onze school probeert veel aandacht te besteden aan het leefmilieu van nu en morgen. De jaarlijks weerkerende “dikketruiendag” van 12 februari laten we dan ook niet aan ons voorbij gaan.

Het thema van de jaarlijks weerkerende ‘dikketruiendag’ is dit jaar ‘de klimaatflandrien’, die wind en weer trotseert en met de fiets naar de school of zijn werk rijdt. Als de auto wordt ingeruild voor de fiets of de benen, daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof en vermindert het lawaai. Fietsen en wandelen is bovendien gezond.

Om die dag symbolisch in de verf te zetten, verwachten we dat uw zoon/dochter met de fiets (of te voet) naar school komt en extra warm gekleed is omdat we ook de verwarming traditiegetrouw een graadje lager zetten.

We voorzien gedurende deze schooldag een aantal activiteiten rond de klimaat(problematiek) in het algemeen.

Als school zullen we de leerlingen, die de voorbije donderdagen naar Brussel trokken voor het klimaat, in elke klas aan het woord laten over hun motivatie om daar aanwezig te zijn. We willen verder te weten komen hoe het zit met de algemene mobiliteit van onze scholengemeenschap. Hiervoor plannen we een gegevensgaring die vervolgens verwerkt zal worden tijdens de lessen wetenschappelijk onderzoek in de tweede graad.

Als ‘opwarmertje’ krijgen de leerlingen tijdens de speeltijd soep of warme chocolademelk.

Meer info over de Dikketruiendag campagne vindt u op http://www.dikketruiendag.be/.

Gegevens

Datum:
12 februari
Tijd:
08:00 - 17:00