Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

IBISproject 6de jaar

19 maart @ 12:00 - 15:30

Wij werken voor onze laatstejaars dit jaar opnieuw een individueel bezoek in het kader van studiebegeleidingsdag (IBIS) uit, een namiddag waarop laatstejaars in contact kunnen komen met professionals die geboeid zijn door hun beroep.
Leerlingen krijgen uitleg over de studies en de loopbaan en worden eventueel rondgeleid op het werk. Deze ontmoetingsnamiddag zal plaatsvinden op dinsdag 19 maart 2019. De lessen eindigen die dag om 12.05 uur en de leerlingen gaan op eigen initiatief naar de afspraak.
Wie een hele dag bij de contactpersoon terecht kan of wie er enkel op een ander uur op bezoek kan, meldt dit aan de betrokken leerkrachten zodat hierover concrete afspraken gemaakt kunnen worden.
Via een apart vak in smartschool wordt alle informatie hierover gebundeld en krijgt elke leerling tijdig de gegevens van de contactpersoon. Elke leerling kan in het apart hiervoor aangemaakte vak zijn / haar keuze noteren (wiki). Later voegen we de naam van de professional toe, evenals het uur en de plaats van de afspraak. De duur van de ontmoeting hangt af van de gegeven uitleg en van de interesse van de leerlingen. Alle leerlingen gaan na de ontmoeting naar huis.

Leerlingen laten een aanwezigheidsbrief tekenen door de professional en een stempel van het bedrijf, de school of organisatie geldt als bewijs van hun aanwezigheid. Elke leerling zal van zijn / haar ontmoeting ook een foto posten in de daarvoor voorziene uploadzone.

Wij hopen met dit initiatief te kunnen bijdragen tot een bewuste en goede studiekeuze.

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
12:00 - 15:30