Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wetenschapsdag zesde jaar

23 april @ 08:30 - 15:30

De eerste dinsdag na de paasvakantie, 23 april, vindt er op school een wetenschapsdag plaats voor het 2de, 4de en 6de jaar. De andere jaren worden ondergedompeld in een talenbad.

De wetenschapsdag voor het 6de jaar omvat een wandeling en deelname aan twee escape rooms.

Gewapend met een topografische kaart, een gewestplan, een Ferrariskaart en een dosis gezond oriëntatievermogen zullen de leerlingen een wandeling maken voor aardrijkskunde. Deze wandeling zal ons doorheen het landschap van de omgeving van de school en de Oude Kale leiden. Hierbij zullen verschillende opdrachten moeten uitgevoerd worden aan de hand van een excursiebundel. De wandellus begint en eindigt aan de school en bedraagt iets meer dan 12 km.

De escape rooms staan in het teken van wetenschappen en wiskunde. Steunend op kennis, redeneer- en probleemoplossende vaardigheden, gecombineerd met een gezonde portie doorzettingsvermogen moeten de leerlingen zich bevrijden uit twee escape rooms rond verschillende thema’s. De escape rooms zijn een creatie van studenten uit de educatieve masteropleiding aan de Faculteit Wetenschappen van UGent. De leerkrachten wetenschappen en wiskunde organiseren en begeleiden in samenwerking met deze studenten de escape rooms.

Het programma voor de wetenschapsdag vindt u op volgende pagina.

Een bijdrage van max. 5 euro bij de organisatie van de escape rooms wordt verrekend via de KAM-factuur. De directie en de begeleidende leerkrachten wensen jullie alvast heel veel ‘wetenschapsplezier’ en vooral veel kritische en wetenschappelijke nieuwsgierigheid!

Gegevens

Datum:
23 april
Tijd:
08:30 - 15:30