Inschrijvingen 2021 – 2022

Interesse in onze school en inschrijvingen voor het schooljaar 2021 – 2022


Inschrijvingen in het eerste jaar

Als u interesse heeft in onze school voor uw zoon of dochter, dan verwelkomen we u graag op het GO! atheneum Mariakerke op een van de volgende infomomenten:

 •  Infoavond voor leerlingen van het zesde studiejaar op 09 februari 2021 van 19.00 uur tot 21.00 uur (digitaal). U kan hieronder inschrijven. 

  Heb je interesse in onze school en wil je wel eens horen wat we je zoal te bieden hebben? Wat onze visie is, onze waarden, waar we voor staan, maar ook de praktische kantjes?Helaas kunnen we je dit jaar niet uitnodigen om effectief even te komen rondlopen en de sfeer op te snuiven, maar we bieden je wel alle informatie aan op onze infoavond. Op dinsdag 09 februari kan je om 19.00 uur inloggen op een Microsoft Teamsvergadering, waarbij je van onze directie live de basisinformatie krijgt en filmpjes van de leerkrachten met uitleg over onder andere de verschillende modules kan bekijken.Diezelfde leerkrachten zijn ook digitaal aanwezig, zodat je ook op het moment zelf nog bijkomende vragen kan stellen, die wij met graagte zullen beantwoorden. Lukt het die avond niet voor jou, dan kan je op een later tijdstip de opname van de avond (her)bekijken.

  Het zal niet hetzelfde zijn als fysiek contact, dat weten we, maar we hopen dat we je hiermee evenveel informatie kunnen geven als andere jaren. De meeste van die informatie vind je overigens ook op de website terug, maar ook hier in onze nieuwe schoolbrochure.

  We vragen u wel om hieronder even uw gegevens achter te laten, zodat we u op tijd de teamslink kunnen doorsturen.

 • Openschooldag op zaterdag 20 maart 2021 (digitaal)

 

Wil u graag dat we u op de hoogte houden van infomomenten en dergelijke? Dan kan u met een gerust hart uw gegevens achterlaten via de Google Form. Deze gegevens zullen, volgens de privacywetgeving, enkel hiervoor gebruikt worden en nooit gedeeld worden met derden. Na afloop worden de gegevens gewist.

Inschrijven via het online aanmeldingssysteem

 • Leerlingen die overstappen van het lager naar het secundair onderwijs, kunnen zich online aanmelden via een gezamenlijk aanmeldingssysteem (voor alle Gentse scholen) voorafgaand aan de inschrijving.
 • Dankzij dit aanmeldsysteem krijgt u de kans om uw kind tijdig en op een objectieve manier te laten inschrijven in de secundaire school van uw voorkeur.Van 22 maart 2021 (12 uur ’s middags) tot 21 april 2021 (12 uur ’s middags) kan je je kind aanmelden voor onze school op http://meldjeaansecundair.gent.be. Op welke dag of uur je aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Als je niet aanmeldt, kan je je kind pas inschrijven vanaf 5 mei 2021 (9 uur) als er nog vrije plaatsen zijn.

  Duid zeker meerdere favoriete scholen aan. Er is geen limiet. Meerdere scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats van voorkeur niet. Als onze school je grootste voorkeur geniet, zet je onze school op de eerste plaats. Je vindt onze school in het aanmeldingssysteem onder de naam GO! atheneum Mariakerke. Meer info: www.aanmeldensecundairescholen.gent

  Als je je kind hebt aangemeld dan krijg je op een latere datum met het resultaat van de aanmelding. Als je een plaats krijgt toegewezen in GO! atheneum Mariakerke, kan je je zoon of dochter bij ons digitaal inschrijven. Je ontvangt van onze school dan een bericht met verdere info over de organisatie van het inschrijfmoment. Dit zal zo veel als mogelijk digitaal gebeuren.

 • Let op: ook de inschrijving van broers en zussen gebeurt via deze aanmeldingsprocedure. Het volstaat dan om de school van broer of zus aan te duiden om voorrang te krijgen.
 • Meer info over deze procedure vindt u op volgende link: klik hier voor meer info.
 • De aanmelding zal gebeuren via: gent.be.
  Hierbij geven de ouders de gegevens van hun kind(eren) en hun schoolvoorkeuren in. Bovenaan zetten ze de school van hun hoogste voorkeur. Het is belangrijk dat ouders bij hun aanmelding meer dan één school aanduiden, want dan stijgt hun kans op een plaats.

Na de aanmeldingsperiode worden de leerlingen bij al hun voorkeursscholen op de lijst geplaatst. Op basis van toeval worden de leerlingen per schoollijst geordend. Na deze ordening behoudt elke leerling de school met de meest gunstige (hoogste) ordening. Het is dan ook belangrijk om bij de aanmelding zoveel mogelijk voorkeursscholen in te dienen.
Indien er voor onze school voldoende plaatsen zijn, heeft iedereen zijn eerste plaats van voorkeur. Indien er meer leerlingen zijn dan plaatsen, kan het niet anders dan dat er leerlingen geweigerd worden. Dankzij het aanmeldingssysteem kunnen leerlingen zich voor verschillende scholen aanmelden en zo meer kans maken op een school van voorkeur.

Na deze procedure ontvangen de ouders een toewijzingsmail op een nog later te bepalen datum. Met deze mail kan u uw kind laten inschrijven op onze school. Je ontvangt van onze school een bericht met verdere info over de organisatie van het inschrijfmoment. Dit zal zo veel als mogelijk digitaal gebeuren.

Wat als u zich niet aanmeldt via het online aanmeldingssysteem?

Ouders die hun kind niet aanmelden, krijgen geen voorrangsmail en kunnen vanaf juni rechtstreeks op onze school inschrijven. U moet er dan wel rekening mee houden dat onze school de maximumcapaciteit (160 leerlingen) al zou kunnen hebben bereikt en enkel nog inschrijving op de wachtlijst mogelijk is.
Opgelet: de inschrijving van een minderjarige leerling is pas geldig, als hij/zij vergezeld is van één van de ouders of zijn/ haar voogd. Gelieve ook de identiteitskaart mee te brengen.

 Veel gestelde vragen over “meldjeaan”: meldjeaansecundair.gent.be/faq

 Helpdesk “meldjeaan”:

e-mail: meldjeaansecundair.gent@ond.vlaanderen.be

U kan ook te alle tijde contact opnemen met de directie van de school, via:

Inschrijvingen in de overige jaren

Vanaf een latere datum kan u uw kind inschrijven vanaf het 2de jaar tot en met het 6de jaar.

U kan bij ons terecht na afspraak op:
– maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur
– woensdag van 8.30 tot 13.00 uur

of u kan ook contact opnemen met de directie van de school, via:

Indien u een afspraak met de directie/leerlingenbegeleider wenst, kan u die het best telefonisch maken.

Wat meebrengen?

Voor de inschrijving van uw kind brengt u de volgende documenten mee:

 • identiteitskaart
 • rapport van de (vorige) school

De aanwezigheid van één van de ouders (of voogd) is absoluut noodzakelijk.

Komt u in aanmerking voor een schooltoelage?

Alle informatie hierover vindt u op de website over schooltoelage (www.schooltoelage.be) of bel het gratis infonummer 1700 tijdens de kantooruren.

U kunt ook een schriftelijke of een online aanvraag indienen via de website.