Inschrijvingen 2021 – 2022

Interesse in onze school en inschrijvingen voor het schooljaar 2021 – 2022


Inschrijvingen in het eerste jaar

Als u interesse heeft in onze school voor uw zoon of dochter, dan verwelkomen we u graag op het GO! atheneum Mariakerke op onze Openschooldag op zaterdag 20 maart 2021 (digitaal).

 

Normaal gesproken zouden we u ontvangen in ons schoolgebouw, een algemene uitleg geven in de polyvalente zaal en u dan de sfeer laten opsnuiven van het hele gebouw. In de verschillende lokalen zou u uw oor te luisteren kunnen leggen bij de vakgroepen en de leerkrachten en meer uitleg vragen over vooral de verschillende modules.

Tsja.

Maar we willen u vooral eigenlijk hetzelfde bieden vanuit uw luie zetel. Daarom organiseren we zowel om 10.00 uur als om 14.00 uur een uitzending via Teams. Als u zich daarvoor inschrijft, dan krijgt u van ons in een uurtje de volledige uitleg rond onze visie, de verschillende vakken en modules, de leerlingenbegeleiding, de verschillende activiteiten en de praktische kantjes. We proberen zo volledig mogelijk te zijn, maar we zijn er zeker van dat er toch nog vragen zullen zijn. Daarom organiseren we aansluitend een live vragenhalfuurtje. Daarin kan u ons via de chat een vraag stellen en zullen wij die via een live-uitzending vanuit de school beantwoorden.

Daarmee hopen we al een deel tegemoet te komen aan uw wensen. Jammer genoeg mogen we u niet in levende lijve toelaten in ons gebouw, maar ook daar hopen we een oplossing voor gevonden te hebben.

U kan namelijk zelf op eigen tempo rondlopen in de school via onze eigen KAM School View, onze variant op Google Street View. Op die manier kan u door de gangen lopen, een groot deel van de lokalen bezoeken en telkens doorklikken op de vakken die u daar tegenkomt. U krijgt dan meer uitleg en enkele foto’s of zelfs een filmpje te zien over dat bewuste vak.

We weten het: het is niet hetzelfde als een fysiek bezoek, maar op deze manier hopen we u toch voldoende een idee te geven van wat onze school u te bieden heeft. We hopen u dan ook na de aanmeldperiode fysiek te mogen verwelkomen om uw kind in te schrijven, en hopelijk op één september zonder mondmaskers aan een nieuw schooljaar te kunnen beginnen. Zonder de virtuele kantjes.

Meld u hier aan om deel te nemen aan de OpenSchoolDag. U krijgt dan op vrijdag 19 maart van ons een mail met de correcte Teamslink.

 

Inschrijven via het online aanmeldingssysteem

  • Leerlingen die overstappen van het lager naar het secundair onderwijs, kunnen zich online aanmelden via een gezamenlijk aanmeldingssysteem (voor alle Gentse scholen) voorafgaand aan de inschrijving.
  • Dankzij dit aanmeldsysteem krijgt u de kans om uw kind tijdig en op een objectieve manier te laten inschrijven in de secundaire school van uw voorkeur.Van 22 maart 2021 (12 uur ’s middags) tot 21 april 2021 (12 uur ’s middags) kan je je kind aanmelden voor onze school op http://meldjeaansecundair.gent.be. Op welke dag of uur je aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Als je niet aanmeldt, kan je je kind pas inschrijven vanaf 5 mei 2021 (9 uur) als er nog vrije plaatsen zijn.Duid zeker meerdere favoriete scholen aan. Er is geen limiet. Meerdere scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats van voorkeur niet. Als onze school je grootste voorkeur geniet, zet je onze school op de eerste plaats. Je vindt onze school in het aanmeldingssysteem onder de naam GO! atheneum Mariakerke. Meer info: www.aanmeldensecundairescholen.gentAls je je kind hebt aangemeld dan krijg je op een latere datum met het resultaat van de aanmelding. Als je een plaats krijgt toegewezen in GO! atheneum Mariakerke, kan je je zoon of dochter bij ons digitaal inschrijven. Je ontvangt van onze school dan een bericht met verdere info over de organisatie van het inschrijfmoment. Dit zal zo veel als mogelijk digitaal gebeuren.
  • Let op: ook de inschrijving van broers en zussen gebeurt via deze aanmeldingsprocedure. Het volstaat dan om de school van broer of zus aan te duiden om voorrang te krijgen.
  • Meer info over deze procedure vindt u op volgende link: klik hier voor meer info.
  • De aanmelding zal gebeuren via: gent.be.
    Hierbij geven de ouders de gegevens van hun kind(eren) en hun schoolvoorkeuren in. Bovenaan zetten ze de school van hun hoogste voorkeur. Het is belangrijk dat ouders bij hun aanmelding meer dan één school aanduiden, want dan stijgt hun kans op een plaats.

Na de aanmeldingsperiode worden de leerlingen bij al hun voorkeursscholen op de lijst geplaatst. Op basis van toeval worden de leerlingen per schoollijst geordend. Na deze ordening behoudt elke leerling de school met de meest gunstige (hoogste) ordening. Het is dan ook belangrijk om bij de aanmelding zoveel mogelijk voorkeursscholen in te dienen.
Indien er voor onze school voldoende plaatsen zijn, heeft iedereen zijn eerste plaats van voorkeur. Indien er meer leerlingen zijn dan plaatsen, kan het niet anders dan dat er leerlingen geweigerd worden. Dankzij het aanmeldingssysteem kunnen leerlingen zich voor verschillende scholen aanmelden en zo meer kans maken op een school van voorkeur.

Na deze procedure ontvangen de ouders een toewijzingsmail op 03 mei 2021. Met deze mail kan u uw kind laten inschrijven op onze school tussen 05 mei 2021 en 31 mei 2021. Je ontvangt van onze school een bericht met verdere info over de organisatie van het inschrijfmoment. Dit zal zo veel als mogelijk digitaal gebeuren.

Wat als u zich niet aanmeldt via het online aanmeldingssysteem?

Ouders die hun kind niet aanmelden, krijgen geen voorrangsmail en kunnen vanaf 05 mei rechtstreeks inschrijven in een school waar nog vrije plaatsen zijn. U moet er dan wel rekening mee houden dat onze school de maximumcapaciteit (160 leerlingen) al zou kunnen hebben bereikt en enkel nog inschrijving op de wachtlijst mogelijk is.
Opgelet: de inschrijving van een minderjarige leerling is pas geldig, als hij/zij vergezeld is van één van de ouders of zijn/ haar voogd. Gelieve ook de identiteitskaart mee te brengen.

 Veel gestelde vragen over “meldjeaan”: meldjeaansecundair.gent.be/faq

 Helpdesk “meldjeaan”:

e-mail: meldjeaansecundair.gent@ond.vlaanderen.be

U kan ook te alle tijde contact opnemen met de directie van de school, via:

Inschrijvingen in de overige jaren

Vanaf een latere datum kan u uw kind inschrijven vanaf het 2de jaar tot en met het 6de jaar.

U kan bij ons terecht na afspraak op:
– maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur
– woensdag van 8.30 tot 13.00 uur

of u kan ook contact opnemen met de directie van de school, via:

Indien u een afspraak met de directie/leerlingenbegeleider wenst, kan u die het best telefonisch maken.

Wat meebrengen?

Voor de inschrijving van uw kind brengt u de volgende documenten mee:

  • identiteitskaart
  • rapport van de (vorige) school

De aanwezigheid van één van de ouders (of voogd) is absoluut noodzakelijk.

Komt u in aanmerking voor een schooltoelage?

Alle informatie hierover vindt u op de website over schooltoelage (www.schooltoelage.be) of bel het gratis infonummer 1700 tijdens de kantooruren.

U kunt ook een schriftelijke of een online aanvraag indienen via de website.