GAAR!

Als u het jaarlijkse schooltoneel zou gemist hebben, dan mag u daar nu spijt van hebben, want het is onherroepelijk voorbij, en het was steengoed!

Al voor de dertiende keer offerde een veertigtal leerlingen elke woensdagnamiddag en een groot stuk van hun kerstvakantie op om aan dit toneel te werken, en het was de moeite waard. Regisseurs Gregory Caers en Tom Ternest leidden, met de hulp van leerkracht Frans Annik Cruyt, dit jonge geweld via improvisatie tot een schitterende toneeltekst in het thema van dit jaar: duurzaamheid.

Er waren al verschillende acties rond dit thema, en deze leerlingen gingen daar verder op in. Want wat voor zin heeft een schitterende keuken en een nog betere kokkin, als zij, zoals de leerlingen het zelf zeggen, alleen vierkante patatten en platgekookte groenten uit een grootkeuken mag opwarmen?

En vooral: waarom moeten zij, als leerlingen, daarvoor vechten? Zou dit niet vanzelfsprekend moeten zijn voor volwassenen, dat ze hun kinderen enkel écht, gezond en lokaal geproduceerd voedsel willen voorschotelen?

U hoort echt nog wel meer rond dit thema, maar voorlopig krijgt u van ons een reeks foto’s van het toneel. Voor wie het gezien heeft, een heerlijke herinnering; voor wie het gemist heeft, een smaakmakertje om er volgend jaar zeker bij te zijn. En een recensie kan u hier lezen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.