Veranderingen in het schoolgebouw deel 7: de “zevenenhalf” of de “halfacht”

Omdat het vakantie is, en de school dus min of meer stil ligt, gaan we verder met ons reeksje over de veranderingen in het gebouw tegenover vorig jaar. Oudleerlingen vragen ons wel eens, wanneer we hen tegenkomen in de supermarkt of op straat: “En, hoe is het nog op ‘t KAM? Niks veranderd, zeker?” Toch wel: er zijn nogal wat wijzigingen tegenover de vorige jaren.

Veranderingen in het schoolgebouw deel 7: de “zevenenhalf” of de “halfacht”

Dat er een tekort was aan lokalen, dat wisten we al lang. Sommige lokalen waren eigenlijk veel te groot, en er waren ook veel van die verloren hoekjes. Zo hadden zowel lokaal zeven als lokaal acht een eigen bergruimte, die niet echt benut werd. Daarom zijn die beide bergruimtes samengevoegd, is de tussenmuur weggehaald, is er een deur en een nieuw raam gestoken, en hebben we een klein lokaal bij, perfect geschikt voor het vak Rooms-Katholieke Godsdienst.

Maar: aangezien het vroegere lokaal zeven nu het OLC heet, is dit eigenlijk het nieuwe lokaal zeven. Voor nieuwe leerlingen is dit logisch, onze anciens verwijzen echter steevast naar de halfacht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.