Afscheid van drie monumenten

Vraag het aan onze leerlingen en oudleerlingen: wie zijn de instituten van het KAM, zonder wie de school niet zou functioneren? De kans is bijzonder groot dat u als antwoord mevrouw Buylaert, mevrouw Mollé en mevrouw Vergeylen krijgt.

Helaas, ook aan de loopbaan van ware coryfeeën komt een eind, en dus mochten we vorige donderdag afscheid nemen van de drie voornoemde dames. Enfin, zo goed als, want mevrouw Mollé zal nog twee maanden de dienst komen uitmaken, vooraleer ze de fakkel doorgeeft. Maar we kunnen onze Peppi toch niet vieren zonder Kokki, onze Waldorf zonder Stätler, en dus zetten we ook haar al even in de bloemetjes.

Op de proclamatie hadden we dat ook letterlijk al gedaan, donderdagmiddag voorzagen we hen van de nodige cadeautjes en speeches. Mevrouw Van Walle nam de twee dames van de vakgroep Nederlands voor haar rekening, mevrouw Everaert richtte het woord tot haar eigen oudleerkracht en grote voorbeeld.

Mevrouw Mollé kreeg een dienblad met de handtekeningen van alle collega’s, met daarbij thee en de levensnoodzakelijke koekjes.

Daarna was mevrouw Vergeylen aan de beurt, en voor haar had mevrouw Borderé ook een dienblad voorzien, maar dan met alle namen netjes in de vorm van een kat. Oh, en een stapel boeken, uiteraard.

En dan mocht mevrouw Everaert de loftrompet steken over de Sissi van het KAM, mevrouw Buylaert. Daar was wat fotoshop aan te pas gekomen, maar we hadden een foto van Sissi met het gezicht van een jonge Buylaert, en ook weer de namen van alle collega’s.

Ze had beloofd om niet te huilen, maar met toch wel vochtige ogen nam ze op haar beurt het woord, en poseerde ze nog even in haar gloednieuwe oranje trainingsvest.

Lucienne, Annemie, Christine, het KAM zal nooit meer hetzelfde zijn zonder jullie wijze raad en daad. We gaan jullie missen, maar laat dat jullie niet tegenhouden om met volle teugen te genieten van je pensioen!

 

8 Reacties

 1. Geniet ervan lieve dames ! Dankzij jullie zoveel bijgeleerd ! Tijd van komen & gaan, maar voor mij zal je altijd als mevrouw Mollé/Vergeylen/Buylaert blijven bestaan! X

 2. Ik wens jullie heel veel plezier tijdens een welverdiend pensioen :-). Bedankt om steeds “achter mijn gat te zitten”.

 3. Deze drie karakterdames waren toppertjes in hun vak :). Hele leuke herinneringen aan hun lessen…
  Geniet van jullie pensioen!

 4. Grote proficiat aan mijn 3 oude collega’sGeniet van jullie pensioen jullie hebben het verdiend!Jullie hebben zeker het GO dienst bewezen,zo’n maken ze niet meer! Enthousiasme ,energie ,inzet,plichtsbesef ….
  Ik kon niet bij jullie afscheid aanwezig zijn,daar ik het merendeel van mijn pensioen nu in Spanje doormaak!
  Toch ben ik met mijn hart bij jullie!Geniet met volle teugen…want het leven duurt maar even!
  Veel succes, In jullie verder leven en hopelijk eens tot weldra!!xxx
  ????????Karolina

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.