Saved by the bell? We blijven hopen…

sbtb_banner-nl_1000pxWoensdag was er de actie “Saved by the Bell”, om het recht op onderwijs wereldwijd in de kijker te zetten.

Onze school deed daaraan mee, met extra overtuiging door de aanwezigheid van twee bezoekers uit de Rwandese partnerschool uit Kiruhura. Niet alleen werd er om 11.00 uur extra lawaai gemaakt op de speelplaats, voor alle leerlingen van de eerste graad knutselden we een alternatieve schooldag in elkaar.

AVS kwam langs, en maakte er een heus nieuwsitem van.

De eerste twee lesuren kregen de leerlingen uit de eerste graad een film te zien,

daarna kregen ze twee uur les buiten het gewone lessenrooster.

Omdat het een speciale dag was, werd er in de les L.O. bij mevrouw Vanlommel gedanst samen Jean De Dieu en Domina, onze Rwandese bezoekers. De leerlingen konden met hun speciale kledij (pagnes) even proeven van de traditionele’ Intore dansen’ uit Rwanda. De dames dansen ingetogen en gebruiken vooral sierlijke armbewegingen, terwijl de mannen eerder focussen op kracht en strijdlust. De attributen voor hen waren niet voorhanden: speren en een schild uit hout. Zowel de mannen als de vrouwen dragen normaal ook belletjes rond de enkels. De muziek wordt gemaakt met de trommels. Onze meisjes kregen ook de kans om een dansje aan Jean aan te leren. Ze vonden het een heel leuke en ontspannen ervaring.

Deze actiedag ‘Saved by the bell’, waar de klemtoon wordt gelegd op duurzaam en kwalitatief onderwijs voor iedereen, kreeg op onze school een extra dimensie omwille van het bezoek van onze partnerschool.

Bovendien werd er ook in Rwanda vandaag getrommeld om de actie in de verf te zetten en werden er via onze facebookpagina foto’s uitgewisseld.

img-20161005-wa0022

70 foto’s en 4 filmpjes kan je in dit album bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.