Blij project!

Je hebt ze misschien al zien zitten aan de hoek van de Scholenbanden: de meisjes van het vijfde jaar die zelfgemaakte armbandjes verkopen. Wie weet heb je er al eentje gekocht?
Maar waarom staan we dit als school toe? Zo zou iedereen toch vanalles kunnen beginnen verkopen, nee? Wel, er zit natuurlijk meer achter.

Kato Marynissen, de initiatiefneemster, legt uit:

Mijn project heet “blij project”. Ik heb het zo genoemd omdat ik er gewoon blij van word als ik erover nadenk wat ik allemaal ga doen en kan bereiken.
Het is dus mijn bedoeling om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het kinderkankerfonds.
Ik wou al een tijdje geld inzamelen voor het goede doel, maar ik wist nog niet precies welk. Aangezien dit hetgene was waar ik zelf het dichtste bijstond, heb ik voor het KKF gekozen. Ook ben ik deze zomer officieel genezen verklaard. Vijf jaar geleden werd er namelijk lymfeklierkanker bij mij vastgesteld. Een extra reden dus om iets speciaals te doen voor dit goede doel.
Het kinderkankerfonds biedt extra zorg om kinderen en hun ouders te motiveren in de strijd tegen kanker, heel belangrijk vind ik dus. Ze organiseren onder andere weekends voor de kinderen en adolescenten, waar ik zelf ook altijd op meega.

Zelf had ik al 550 euro gespaard. Ik was al redelijk trots op dit bedrag, maar het zou nog leuker zijn om nog meer geld te kunnen inzamelen. 
Dan ben ik beginnen nadenken over een product dat ik zou kunnen verkopen en zo kwam ik bij zelfgemaakte armbandjes uit. 
Ik ben nu al een paar weken bezig met armbandjes te maken, samen met mijn vriendinnen, en ik heb al bijna 150 zakjes.

Geef toe, daar word je toch inderdaad blij van? Wil je Kato en dus het kinderkankerfonds steunen, kom dan bij haar een armbandje kopen. Een zakje kost 4 euro en in een zakje zitten 2 armbandjes ofwel 1 speciale. Ideaal voor een komende verjaardag, of gewoon om je zus of je mama een plezier te doen.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.