Uitvaart 2017

Jawel, het schooljaar is alweer zo ver gevorderd dat onze laatstejaars hun laatste 100 dagen op onze school vieren, en hun middelbareschoolcarrière ten grave dragen, vandaar de naam Uitvaart.

Ze waren er lang op voorhand mee bezig, maar pas op het allerlaatste moment kreeg de hele show vorm, en die vorm bleek zeer goed te zitten. De presentatie verliep vlot, de filmpjes van de leerkrachten, de verschillende opdrachten, allemaal waren ze om ter origineelst. Er werd behoorlijk wat afgelachen met de parodieën, de gekke foto’s van de vijfdes, de onnozele status-updates van diezelfde vijfdes, of de paarden die op school rondliepen.


Maar voor de show begon, werden de vijfdes nog even geplaagd, en aan de gezichten te zien, vonden ze dat precies niet zo erg.

Ook de opdrachten werden gesmaakt: twee teams moesten het in de loop van de middag tegen elkaar opnemen, onder andere door de trends van vandaag te tonen, de kennis van het Antwaarps, een dance battle op de tonen van K3, een beer pong met – gelukkig – alcoholvrij bier, een stevig stukje gitaar, een Twisterspelletje op bruine zeep, of zelfs een pecha kucha.

Afgesloten werd er met een heel fijn filmpje van onze zesdes zelf, waarin ze toonden wat ze als kind wilden worden. De verwachtingen zijn gelukkig hier en daar wel wat bijgesteld, intussen.

Als laatste kwamen ze nog eens allemaal op het podium, en dansten ze samen op het emotionele “Always look on the bright side”.

Het was een knappe show, met leuke filmpjes en goeie ideeën. Chapeau voor het Uitvaartcomité! En nog een bedankje richting alle zesdes, want tegen kwart over vier was de zaal niet alleen ontruimd, maar ook volledig gepoetst, en stonden de stoelen al klaar voor het infomoment de volgende ochtend. Waarvoor dank!

Alle foto’s van de show – waarvan het leeuwendeel van de hand van Lara Nuttelmann is – kan u hier bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.