“Kies Wijs” beroepenbeurs

Op dinsdag 14 maart trokken al onze tweedejaars in drie groepen naar de Kies Wijs Beroepenbeurs in de Eskimofabriek, georganiseerd door onze scholengroep Panta Rhei, Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen.

De leerlingen maakten op een interactieve en speelse manier kennis met een waaier aan beroepen en de achterliggende studierichtingen. Uniek aan deze beurs is dat het vertrekpunt de individuele belangstelling is van de leerlingen in kwestie, de positieve aandacht voor de maatschappelijke rol van het technisch en het beroepsonderwijs en de jonge doelgroep.

“Kies Wijs” gaat de uitdaging aan op het snijvlak onderwijs – arbeidsmarkt. Jongeren worden hierbij gesteund in hun zoektocht naar de studierichting die bij hun talenten en competenties past.

Ze konden een test afleggen in een rijsimulator, hun haar laten verzorgen of zich laten opmaken, en nog veel meer. Pannenkoeken bakken en marsepeinen varkentjes maken bij de stand van de hotelschool waren de favoriete activiteiten van de leerlingen, maar ook met de auto rijden en mensen met een beperking helpen vielen in de smaak.

Met dank aan mevrouw Borderé, mevrouw Arens en mevrouw Gykiere voor de foto’s, en mevrouw Borderé voor de tekst. Alle foto’s van deze uitstap kan je hier bekijken.

 

1 Reactie

  1. De beurs werd “mede” georganiseerd door de scholengroep Panta Rhei. Ook de dienst onderwijs van de stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen zaten in de organisatie. Korter gezegd : Het officieel onderwijs rond de stad Gent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.