Minivoetbalwedstrijd tussen de leerkrachten en de zesdejaars, editie 2017

Er zijn zo van die dingen die echte schooltradities kunnen genoemd worden. Er is bijvoorbeeld de barbecue voor de zesdes op het einde van het schooljaar, en die wordt steevast voorafgegaan door een voetbalwedstrijd tussen de leraars en de leerlingen. Mijnheer Vandenabeele, niet voor niets de godfather van de sport bij ons op school, vatte het voor ons even samen.

“Eerst was het aan de dames om hun favorietenrol waar te maken. In het verleden moesten zij slechts éénmaal het onderspit delven. Bij de 6des liepen enkele ‘echte voetbalsters’ rond en zo haalden de leerlingen het vrij vlot van de leerkrachten. Enfin, er stond uiteindelijk toch 7-0 op het scorebord.

De mannen waren nog aan het bekomen van hun nederlaag tegen het Dreamteam van de 6des vorig jaar. Na een jaar van geheelonthouding en wekelijkse trainingen waren ze helemaal klaar voor een revanche. De wedstrijd ging terug door in de vertrouwde Bourgoyen, waar de leerkrachten nog steeds ongeslagen zijn. De ascetische levenshouding van de mannen heeft geholpen, want de jongens van het 6de hadden geen schijn van kans. Op een bepaald ogenblik kregen de leerkrachten zelfs wat medelijden en gingen ze zowaar meehelpen met de leerlingen, wat resulteerde in 2 owngoals. Daardoor haalden zij toch ook 2 puntjes, tegenover de 10 van de leraars.

Het spartaans levensritme is de komende maanden voor het vrouwelijke leerkrachtenteam, dan kunnen zij in juni 2018 weer schitteren. De mannen leven nu al 2 maanden in euforie en zijn van plan dat nog een tijdje aan te houden…”

Met dank aan mevrouw Neirings en Lara Nuttelmann voor de 265 foto’s die u hier kan bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.