Nieuws vanuit Kiruhura

Intussen zitten onze vier reizigers nog steeds in Kiruhura in Rwanda, in het kader van Scholenbanden. Af en toe krijgen we een verslagje met een paar foto’s, en die willen we natuurlijk aan jullie doorgeven.

Mevrouw Vanlommel blijft in hart en nieren de biologie toegewijd, en dus stuurde ze ons deze foto’s van de papaya en de Japanse pruimenboom.

Maar er was natuurlijk vooral veel ander nieuws:

“The Kiruhura schoollink group. Unfortunately, most students are new to the group. Today we tried to show our Facebook page and mentioned the goal of it. Gladys showed the newsflash from last june from KAM and explained that it would be nice if the Kiruhura newsflash would be posted too. It would also be nice to receive feedback on the one from Mariakerke.”

Pri liet ons het volgende weten:

“We had a meeting yesterday about diversity with the schoollink group. They drew their silhouettes (an activity from the VVOB brochure). In their silhouette they wrote what they like to eat, their favourite sport, music, etcetera… Some personal traits and dreams were also added. There were also some interesting presentations from Kiruhura pupils. This activity was also done in Mariakerke with Joke’s class. Murakoze Joke!
We had some nice results. We also left some VVOB brochures with the pupils.”

Gladys schreef dan weer het volgende: “You see traditional cows. They are called Inyambo. We saw them when visiting the Royal Palace of the king in Nyanza. There they have reconstructed a typical house in which the Rwandese kings used to live. We also saw the palace which was built by the Belgians during colonialisation. This period in our history is interesting to discuss in history classes for instance.”

Er volgt later nog meer nieuws!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.