Strange Comedy: inderdaad nogal bizar

Het is altijd moeilijk om op basis van een aankondiging een voorstelling te kiezen. De Cultuurcellers proberen echter vooral voor afwisseling te gaan, en een komische show met illusies en circusachtige acts, dat hadden we nog niet gehad.

De perstekst voor de eerste voorstelling van dit cultureel jaar was dan ook wervend: “Welkom in een uniek, grappig en surreëel universum: de wereld van het komische duo Strange Comedy! Acrobaten Shelly Mia Kastner en Jason McPherson transformeren tot twee ongelukkige artiesten die gevangen zitten in een wereld waar zelfs hun rekwisieten hen het leven zuur maken. In de stijl van de Muppetshow ontdek je een wereld waar kostuums een eigen willetje hebben en trucs wel eens erg fout zouden kunnen gaan! Redden ze zich uit deze rampzalige, maar ook heerlijk komische situatie? Een wervelende combinatie van illusionisme, circus en fysiek theater. Een woordeloze show voor kijkers van 7 tot 77 jaar overal ter wereld.”

En dus stond een delegatie leerlingen en leraars deze avond om kwart voor acht in de hal van Cultuurcentrum De Stroming in Sleidinge. Kwart over negen stonden we opnieuw met zijn allen in diezelfde hal, en keken we wat onwennig naar elkaar: wat hadden we nu eigenlijk net gezien? Moesten we dit goed vinden? Was dit nu humor?

De show begon eigenlijk allemaal nogal knullig: een goochelaar en zijn assistente, voor wie geen enkele truc lukt, die zelfs niet eens zijn cape uit krijgt. Maar geen enkele truc blijkt ook een echte truc te zijn, eerder een fake idee. Op zich kan dat wel grappig zijn, en ja, ik heb bij momenten ook echt gelachen, maar de meeste ideeën werden veel te lang uitgemolken, de grappen duurden veel te lang en vielen ook gewoon in herhaling, met telkens dezelfde humor.

Let wel, er zaten mooie dingen tussen, zoals wanneer de mannelijke helft van het duo worstelt met een jas op een kapstok, die een eigen leven begint te leiden. Knap gedaan, mooi uitgewerkt. En op het einde bleek de man ook een echte acrobaat te zijn die wel wat kon. Helaas was dit soort positieve momenten in de minderheid, en was de algemene teneur, tsja, niet echt grappig.

Of, zoals de aanwezige tienjarige droogjes opmerkte: “Dit was gewoon… raar.” Strange comedy indeed.

Alle foto’s van deze voorstelling kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.