Sport op school

Naast de Sport na School en de Schoolsport is er nu ook de Sport OP school.

Vanaf dit jaar bieden wij op school korte georganiseerde sportactiviteiten aan tijdens de middagpauze. Hiervoor staat een team leerkrachten klaar om jullie te begeleiden tijdens die welverdiende kans op een beetje ontspanning. Het is vooral de bedoeling om zoveel mogelijk leerlingen de kans te geven om even te sporten en dit op een aangename en verantwoorde manier. In principe is het niet noodzakelijk om andere kleren aan te doen of mee te brengen, dit kan echter wel.

De sportactiviteiten gaan door van 13.20 uur tot 13.40 uur. Dit zijn dus vrij korte sessies van 10 of 20 minuten. Hierdoor krijgt iedereen voldoende tijd om zijn lunch te nuttigen.

Op het voetbalterrein zal er een competitie gestart worden waarvoor je per ploeg vooraf moet inschrijven. Dit gebeurt door een bericht te sturen naar mijnheer Vercruysse met de naam van je team en de namen van de leden van je ploeg. We spelen 4 tegen 4, dus je ploeg bestaat uit minimum 4 personen en maximum 5. Er zal een lijst uithangen aan de sporthal waarop je kan vinden wanneer (welke dag en uur) en tegen wie je het moet opnemen. Wedstrijden duren 10 min en elke middag zullen er dus 2 gespeeld worden.

In de PZNB (sportzaal) zal er in periodes een sport worden aangeboden waarvoor je op voorhand kan inschrijven op een lijst die uithangt aan de deur van de PZNB. Wij starten met enkele weken badminton, nadien volgen onder andere nog volleybal en hockey. In de zaal zijn enkel leerlingen toegelaten die vooraf inschreven (tenzij niet volzet) en dus sporten. Je hebt wel aangepaste sportschoenen voor in de zaal nodig. Eten en drinken is verboden in de zaal. Afhankelijk van de sport zullen er ongeveer 20 leerlingen per middag kunnen deelnemen.

Buiten zal er ook de mogelijkheid zijn om te basketballen wanneer de ringen zijn hersteld en pingpong op de pingpongtafel, die jullie al kunnen bewonderen hebben. Een dikke dank u richting Ouderwerking!

Wij hopen jullie de komende weken te mogen verwelkomen op het sportterrein of in de sportzaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.