Bedrijfbezoek voor de tweedes bij Larmuseau

De tweedejaars, die de module economie volgen, gingen eind januari op uitstap naar Larmuseau, ook wel gekend als de Gentse sneeuwballenfabriek. Hier en daar was er wat verwarring, maar ze gingen dus naar een fabriek waar men de echte Gentse sneeuwballenkoekjes maakt en dus geen echte sneeuwballen.

Bij aankomst werden de leerlingen hartelijk ontvangen door een van de vrijwilligers in het bedrijf. Ze werden naar een zaaltje geleid waar ze eerst een filmpje te zien kregen over hoe dit bedrijf tot stand is gekomen en hoe dit is overgenomen geweest door een jonge ondernemer, nl. Tanguy Serraes.

Eenmaal de presentatie achter de rug was, kregen ze een rondleiding. Zo zagen de leerlingen waar het mengsel gemaakt werd, waar het terecht kwam op de band, waar het ondergedompeld werd in de chocolade en onder de bloem en waar het uiteindelijk verpakt werd door twee werknemers.

En dan was het proeftijd! Elke leerling kreeg een zakje gevuld met sneeuwballen mee naar huis. Smullen geblazen! Jammer genoeg bleef er niet veel meer over voor de ouders en de broers en zussen, want tegen dat de leerlingen op school waren, waren de sneeuwballen al weer helemaal verdwenen.

Conclusie: een meer dan geslaagde uitstap. Voor herhaling vatbaar.

Met dank aan de begeleiders Van Cotthem, Joseph, Van Heghe en Van Bossche, en aan mevrouw Van Bossche voor tekst en beeld. Alle foto’s van deze activiteit kan u hier bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.