Cultuurcel gaat naar Kommil Foo

Donderdag één februari trok de cultuurcel naar CC De Stroming in Evergem en zagen we een voorstelling om u tegen te zeggen. Houdt u van filosofie, ontroering, muziek en een goede dosis humor? Dan moet u zeker gaan kijken naar Schoft van KommilFoo! Dit Vlaamse muziek- en theaterduo is er in weer in geslaagd om een schitterende voorstelling te geven.

De twee broers confronteren u met de mens. Ze leggen hem open en bloot – letterlijk – voor u neer en analyseren het wezen van top tot teen. Er wordt met een kritische blik naar de mensheid gekeken en zo komt iedereen oog in oog te staan met verschillende aangrijpende en realistische taferelen. Doorheen de voorstelling wordt u overmand door allerlei gevoelens zoals ongemak, schaamte en schuldgevoel.

Daarnaast weten de broers u ook te raken met hun talent voor muziek en de diepe boodschappen die terug te vinden zijn in hun liederen. Nu denkt u waarschijnlijk dat dit een heel zwaar stuk is, maar Mich en Raf Walschaerts hebben een perfect evenwicht gecreëerd. Ze kunnen u laten wenen van het lachen met de stommiteiten en hun heerlijke gevoel voor humor. Als geen ander nemen ze je telkens weer mee van de ene ontroering in de andere glimlach.

Na de voorstelling kregen we de unieke kans om met de twee acteurs te praten en hen diverse vragen te stellen. Zo kwam aan bod of zij al die emoties elke keer opnieuw beleven als ze zo’n stuk spelen en hoe het is om als broers samen te spelen. Mich en Raf vonden het dan weer interessant om de mening van een groep jongeren te horen over hun werk.

Dit was een echt mooie afsluiter van de avond. We doken onze bedjes in met een tevreden gevoel, hadden stof tot nadenken over alle lachjes en traantjes om zo te beginnen we aan onze heerlijke reis naar dromenland.

Met dank aan Jemma Vercruysse (6 GL) voor het fijne verslag, en mevrouw Van Nieuwenhuyze en mevrouw Pauwels voor de foto’s.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.