Onze leerlingen esthetica op het Lichtfestival

Voor het vak esthetica trok mevrouw Bultijnck op vrijdag 2 februari met de leerlingen van het vijfde jaar en enkele leerlingen van het zesde jaar naar het lichtfestival. Op die manier konden de leerlingen kunst eens in een ander ‘licht’ zien. Ze deden deze uitstap volledig op initiatief van de leerlingen.

Het lichtfestival is een unieke wandeling van 6,6 km doorheen de Gentse binnenstad. Tijdens deze wandeling konden de leerlingen kijken naar 37 lichtspektakels en installaties van diverse nationale en internationale kunstenaars. Elk van die kunstenaars had gebruik gemaakt van projectie, lampen of reflecties om zo hun kunstwerk vorm te geven. Dit jaar was er een fantastische projectie waarin een belangrijk herkenningspunt van Gent, de draak, de hoofdrol speelde.

Een ander indrukwekkend kunstwerk was het huis dat je kon laten oplichten door piano te spelen. Eén van onze leerlingen, Fien Meesen (5 Grieks-Latijn) durfde het aan om een muziekstuk uit de film Twilight (River flows in you- Yiruma) te spelen voor een gigantisch publiek. Ze deed dit fantastisch en kreeg na afloop een oorverdovend applaus. Het hele huis werd, dankzij de noten die ze speelde, mooi verlicht.

Halverwege de wandeling hebben we ons even opgewarmd met oliebollen en erna hebben we nog genoten van briljante kunstinstallaties zoals het kunstwerk dat allemaal kinderwensen afspeelt, draaiende tv-schermen die een balletstuk afspeelden en een projectie op het Sint-Pietersplein, waar de Sint-Pieterskerk via animatie voorgesteld werd in diverse kunststijlen.

Hoewel het een lange tocht was en sommige van de leerlingen half verkleumd waren, was iedereen het over eens dat dit toch wel een toffe uitstap was en dat kunst niet altijd ‘saai’ hoeft te zijn. Missie geslaagd!

Met dank aan mevrouw Bultijnck voor het verslag en een deel van de foto’s, en Joseph Siffer voor de rest van de foto’s en de filmpjes. U kan alle foto’s uit deze reeks hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.