Cultuurcel: “Modern Times”

Op vrijdag 2 maart 2018 gingen we met de Cultuurcel naar “Modern Times” van Charlie Chaplin in de Bijloke in Gent. Ondanks het feit dat velen hadden moeten afzeggen door de hevige sneeuwval, hebben we toch een leuke en vooral lachwekkende avond beleefd.

Charlie Chaplin beleefde in dit verhaal knotsgekke avonturen. Hij werd ontslagen, een crimineel, een held en verliefd en dit alles in één film. Chaplin weet wat hij moet doen om zijn publiek aan het lachen te brengen.

De stomme film werd ondersteund door de Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. Zij speelden muziek die Chaplin zelf heeft gecomponeerd. Het orkest speelde zo goed dat je zelfs vergat dat ze aanwezig waren. Het was net alsof de muziek afgespeeld werd in de film.

Kortom, iedereen heeft eens goed kunnen lachen met Chaplins avonturen na een lange week.

Verslag van Hanne Lise De Paepe, foto’s van mevrouw Pauwels en mevrouw Vermeire. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.