KAM curieuzeneust: hoe proper is de lucht rond onze school?

Eind april 2018 starten de Universiteit Antwerpen en de Vlaamse Milieumaatschappij een grootschalig onderzoek om de luchtkwaliteit in heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen.

Hiervoor is samenwerking met de bevolking nodig: via De Standaard konden geïnteresseerde burgers zich opgeven om deel te nemen. Onze school gaf zich op en werd geselecteerd. We werken dus mee aan een internationale primeur: nog nooit werd een wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met zoveel mensen uitgevoerd.

Het onderzoek loopt van 28 april tot 26 mei. Dan  worden de resultaten ingezameld en geanalyseerd. In september mogen we dan – als eersten! – het rapport van de studie inkijken.

Samen met 20.000 andere deelnemers bevestigen we op 28 april tegen de middag de meetinstallatie aan de muur bij de hoofdingang (Casierlaan), om dan om 13.00 u het experiment te lanceren. Wie graag een handje toesteekt, is zeker welkom!

Meer info op de website van curieuzeneuzen.be/

Met dank aan mijnheer Beukeleirs voor het bericht, en mijnheer Beukeleirs en mevrouw Vanlommel om ons aan te melden. Wordt vervolgd!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.