“Harde noten” voor het eerste jaar

In Vlaanderen wordt één kind op vijf gepest. Ondanks alle initiatieven en media-aandacht blijft pesten een moeilijk uit te roeien probleem. Ook wij wilden onze leerlingen bewust maken van de blijvende schade die pesten kan aanrichten.

Op woensdag 18 april konden alle leerlingen van het eerste jaar daarom op school genieten van de monoloog ‘Harde noten’. Acteur Kristof Francis van Studio Gekko baseert zich in zijn monoloog op de jeugdboeken ‘Harde noten’ en ‘Papieren vriendin’ van jeugdauteur Ilse De Keyzer.

Kaat is een verlegen meisje met een passie voor vioolspelen. Na de scheiding van haar ouders moet ze samen met haar broer Sep veranderen van school. Sep kan zich vrij gemakkelijk aanpassen en wordt op school onmiddellijk geaccepteerd, maar voor Kaat verloopt deze nieuwe start bijzonder moeilijk. Ze vindt geen aansluiting bij haar klasgenoten en wordt het slachtoffer van ernstige pesterijen.
Als ook de oma van Kaat en Sep sterft, is het emmertje van Kaat helemaal vol… .

Kristof Francis speelt Sep en vertelt op een herkenbare en vaak aangrijpende manier wat pesten met Kaat gedaan heeft en hoe dat haar helemaal veranderde.

Met dank aan mevrouw De Clercq voor tekst en beeld. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.