Bal Étoile: het verslag, de foto’s

Uiteraard ligt het fameuze “bal van de zesdes” al even achter ons, maar het was nu eenmaal een drukke periode om nog verslagjes en dergelijke te schrijven. Intussen zijn die verslagen er gelukkig wel, en kunnen we u daar ook van laten meegenieten.

Eerst geven we u het relaas mee van Ineke Barbaix, die als ‘gewone’ zesdejaar het bal meemaakte. Met de nodige ironie, zoals dat hoort.

Eerlijk gezegd geloofde ik in september niet dat er ooit daadwerkelijk een ‘Bal Étoile’ zou komen. Een verdienstelijke poging, dat wel, maar een echt bal? Nee. Veel te veel organisatie, veel te veel geldzorgen, veel te veel handtekeningzorgen, veel te veel werk… Veel te veel tegenstand ook, want toen Marthe Annaert in september 2017 op een tafel klom om op het schoolbord in ’t Kot te schrijven ‘vergadering bal nu donderdag 13 u’, zag je de meerderheid van het zesde jaar nog net niet met de ogen rollen.

Plotseling was het echter 20 april 2018 en stond ik, samen met diezelfde ongelovige meerderheid van mijn jaar, met een glas gratis cava in de hand, in feestzaal Cocteau op ‘Bal Étoile’. Het leven kan toch raar lopen, af en toe.

Hoe is dat bal er dan gekomen, vraagt u zich wellicht af. In die vraag bent u niet alleen. Tot op vandaag begrijp ik nog niet helemaal hoe het balcomité erin geslaagd is überhaupt tot leven te komen, laat staan een deftig bal te organiseren. Toch hebben ze het klaargespeeld, ondanks de tegenstand, het ongeloof en alle tegenslagen. Met verve, bovendien.

Toen het begin dit jaar leek alsof er nooit iemand in het balcomité zou willen zitten, verscheen er als bij toverslag een groep van 10 gemotiveerde leerlingen (en vele helpers). Toen men dacht dat het bal verloren was omdat niemand dat gedoemde contract wou tekenen, vond het balcomité een locatie waar geen contract voor nodig was. Toen leek alsof niemand echt concrete plannen had om naar het bal te gaan, slaagde het comité er toch in alle bandjes te verkopen. Hoedje af, zou ik zeggen.

Het bal zelf? Dat was uiteraard fenomenaal.

Zelf stuikte ik rond 21.00 uur toe, met de gedachte in mijn hoofd dat er wellicht nog geen volk zou zijn, maar dat iemand toch die cava moest opdrinken. Toen ik binnenkwam was ik echter meteen verrast. De met ballonnen en posters versierde muren waren nauwelijks zichtbaar door de her en der verspreide leerlingen en leerkrachten die allen, mét gratis cava, gezellige gesprekjes voerden. Toen eveneens bleek dat ook op het sfeervolle terras nog medeleerlingen zaten te praten, viel ik warempel bijna omver. Al zou dat laatste ook aan mijn veel te hoge hakken kunnen hebben gelegen.

Met mijn belachelijk hoge hakken was ik gelukkig niet alleen. Iedereen was piekfijn uitgedost. Meisjes in lange en korte glitterjurken wankelden rond op stiletto’s alsof het een sport was en jongens liepen rond met witte hemden en zwarte strikjes die de algemene knapheidsgraad van ons zesde jaar in die laatste paar weken toch ferm vooruit hielp.

Het grootste probleem op de meeste feestjes is echter de ‘ambiance’, zoals u wel weet, want wat ben je met stiletto’s en strikjes als niemand zich amuseert? Om het plezier hoefde het balcomité zich echter helemaal geen zorgen te maken. Al om 22.30 uur stond iedereen te dansen alsof zijn leven ervan afhing, terwijl de dj’s liedjes boven haalden waar ook de leerkrachten helemaal los op gingen. Het authentieke privé-concert van Miki die ‘Matties van ’t KAM’ bovenhaalde was de kers op de taart van ‘Bal Étoile’.

Zo heb ik dus mijn avond gespendeerd. Elke minuut heb ik dansend doorgebracht op mijn pijnlijke voeten en zingend met de gepaste, slechte muziek van de epische dj’s. Cocktails drinkend van de 20 bonnetjes die meneer Noninckx me had aangesmeerd en genietend van elke seconde met mijn ongelovige en nog steeds lichtelijk verbaasde jaargenoten.

‘Bal Étoile’ was duidelijk geslaagd, ondanks het weinige vertrouwen dat wij er allen in hadden. Ik wil dan ook de komende jaren alvast veel succes toe.

Maar ook het balcomité zelf, bij monde van Flore Debusschere en Amber Blitz, heeft een verslag gemaakt, en dat luidt als volgt:

Dat het “BAL étoile” schitterde als een ster, daar bestaat geen twijfel over!
Het Bal heeft het balcomité bloed, zweet en tranen gekost, maar wij hebben deze uitdaging tot een goed einde gebracht. We waren met een 15-tal, maar allemaal samen hebben we een onvergetelijke avond beleefd!

In september heeft een groepje enthousiaste 6des zich aangemeld als Balcomité, onwetend wat dit allemaal te weeg zou brengen.  Maar de  overtuigingskracht van elk lid zorgde ervoor dat het een 5 sterren Bal moest worden. Het begon allemaal met enkele wilde ideeën, die in het rond geslingerd werden. Organisatie en structuur misten we wel een beetje, maar dankzij de inzet van iedereen vielen de puzzelstukjes in elkaar. Stilletjes aan kreeg het Bal na elke vergadering meer vorm. Er werden geldinzamelacties georganiseerd, zaal en dj’s gecontacteerd, de sponsorzoektocht en nog zoveel meer. Dankzij dit allemaal kon ons Bal bestaan.

Maar zonder gasten is er natuurlijk geen feestje! Alles was tip top in orde (of toch bijna), dus konden we beginnen aan de  ticketverkoop! In het begin verliep het wat langzaam, maar na een paar weken waren we volledig uitverkocht ! Dat was voor het comité een ware opluchting.

De avond zelf verliep fantastisch! De zaal werd volop versierd om zo enkele uren later de eerste gasten te ontvangen. Iedereen was om ter mooist, want het thema was natuurlijk “sterren”. Wees de ster van de avond en beleef de nacht van je leven!

Dat het Bal een succes was, dat kon je merken aan de leuke sfeer en muziek, alle lachende leerlingen en leerkrachten en de vele complimentjes. Van de receptie tot het einde werd er gedanst, luidkeels meegezongen en gesocialised met de leerkrachten.

Ook de dagen erna werd er nog vaak gepraat over “die ene avond van het bal” en “die leuke momenten”. En dat zorgde er voor dat al die middagpauzes en discussies het toch wel waard waren..

Graag willen wij iedereen, zowel feestbeesten als helpende handen, bedanken! En last but not least ook het fantastische Balcomité voor hun harde werk en mooi resultaat!

Alle foto’s van het bal kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.