De eerstes naar het Beroepenhuis

In de loop van maart gingen al onze eerstes naar het Beroepenhuis. Als we hen een ideale oriëntering willen bieden, en hen helpen hun eigen talenten te ontdekken, dan moeten we hen kennis laten maken met alle mogelijkheden, toch?

Jongeren tussen 11 tot 14 jaar kunnen in het Beroepenhuis een waaier van beroepen en informatie over studierichtingen ontdekken. Vooral de technische en praktisch uitvoerende beroepen staan in de kijker. Op deze manier kunnen we nieuwe en andere talenten ontdekken. Zo worden onze jongeren geholpen om zichzelf beter te leren kennen en een bewuste studie- of beroepskeuze te maken. In de doe-tentoonstelling maken de jongeren op een speelse manier kennis met beroepen uit vele sectoren: Metaal en Technologie, Transport en Logistiek, Chemie en Kunststoffen, Horeca, Voedingsindustrie, Bouw, Social Profit en Grafische Industrie,… Daarnaast gaan de bezoekers met concreet materiaal aan de slag in de beroepenateliers.

Met dank onder andere aan mevrouw Arens voor de foto’s. Alle foto’s van deze uitstap kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.