Tweede schooldag…

Misschien verwonderlijk, maar na de eerste schooldag volgt de tweede. Op zich is dat geen groot nieuws natuurlijk, en voor onze anciens was het alweer gewoon business as usual.

Maar voor onze eerstes beginnen de echte lessen pas morgen. Vandaag kregen ze nog eventjes respijt, met in de voormiddag meer uitleg en het afwerken van alle administratieve rompslomp. Zo leerden ze omgaan met Smartschool – dat hopelijk zo snel mogelijk actief wordt – zagen ze hoe ze een beleefde mail moeten sturen, kregen ze uitleg van Anke Merchiers van het CLB, organiseerden ze zo praktisch en vooral zo licht mogelijk hun boekentas, en vulden ze de rest van hun bundel in.

In de namiddag hadden we voor hen een sportieve namiddag voorzien: een ganse resem spelletjes per klas om elkaar beter te leren kennen – telefoontje, bijvoorbeeld – maar ook om in team te leren werken, zoals een soort estafette, trefbal, een reuzespringbal doorgeven, schipper-mag-ik-overvaren, en nog wel een paar. We hadden geluk met het weer: héél even vielen er wat druppels, maar voor de rest was het ideaal sportweer, misschien zelfs een beetje naar de warme kant. En afsluiten deden we met een graanreep.

Alle foto’s van vandaag kan u hier in dit album terugvinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.