Da Vinci in een nieuw jasje

Tijdens de lessen esthetica in het vijfde jaar maakten de leerlingen kennis met de Westerse kunstgeschiedenis. Tijdens het bespreken van de renaissance konden we niet onder Leonardo Da Vinci uit, en de meeste leerlingen benoemden hem tot meesterkunstenaar.

Daarom besloten we om hem een eerbetoon te geven. Elke leerling mocht een kunstwerk van Da Vinci uitkiezen en dat nabootsen in een nieuw jasje. Dat jasje moest een andere kunststijl zijn. Zo kregen we de homo universalis en de Mona Lisa in pop artstijl. Ook ‘de dame met de hermelijn’ kreeg een pop art-jasje à la Lichtenstein. De Mona Lisa werd ook eens getransformeerd tot iets dat geschilderd kon zijn door Edvard Munch. Heel wat kunstwerkjes werden gecreëerd en kunstgeschiedenis kwam even terug tot leven.

Met dank aan mevrouw Bultijnck voor verslag en foto’s. Alle foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.