Curieuzeneuzen: de resultaten

In april wisten we u te melden dat onze school uitgekozen was voor een onderzoek rond luchtkwaliteit en fijn stof, Curieuzeneuzen. Mijnheer Beukeleirs had toen samen met een aantal leerlingen de meetinstallatie bevestigd aan onze voorgevel.

We moeten er wel aan toevoegen dat de meetinstallatie niet langs de kant van de weg hangt, maar dat er nog een speelplaats is tussen de sensoren en de weg. Toch keken we verwachtingsvol uit naar de resultaten van het onderzoek en de metingen van onze installatie. Vandaag werden de resultaten daarvan gepubliceerd, en we zijn meer dan tevreden met de bevindingen.

Ook al liggen we vrij dicht bij de R4 en is er een aantal drukke straten in de buurt, de aanwezigheid van het park, bos, en onze eigen groene speelplaats maakt wel degelijk verschil, zo blijkt. Stad Gent doet natuurlijk ook zijn best om het groene te bevorderen: zo is er bijvoorbeeld het nieuwe prachtige fietspad door de Lange Velden voor wie van Wondelgem komt: rustig, autovrij en dwars door een park.

We willen daarom echt onze leerlingen blijven aanmoedigen om met de fiets te komen, of het openbaar vervoer. De luchtkwaliteit in onze buurt is behoorlijk, laten we proberen dat ook zo te houden, ook in de koudere of nattere wintermaanden!

Wie meer wil lezen rond het onderzoek en de voorlopige eerste conclusies, kan terecht op de website van De Standaard.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.