Zesdejaars nemen deel aan wetenschapswedstrijd

De leerlingen van het zesde jaar kregen in het begin van het schooljaar een unieke kans: ze konden meedoen aan een wedstrijd waarbij de eerste prijs de terugbetaling van het inschrijvingsgeld van het eerste jaar hoger onderwijs is. De studie die de leerlingen moeten aanvangen, moet zich wel in de wetenschappelijke richting situeren.

Deze wedstrijd gaat uit van VONW, de organisatie achter de wetenschapsolympiades en heeft als doel leerlingen te stimuleren om een wetenschappelijke studie in het hoger onderwijs aan te vangen. Daarenboven moest er in elk deelnemend groepje op z’n minst één meisje zitten. Op die manier wilden ze eveneens meisjes stimuleren om verder te gaan in de wetenschappen. En dat is hen goed gelukt: Justine Matthys, Amandine Van Laer en Isaura Devos gingen op aanraden van mevrouw Goeminne, leerkracht wetenschappen, de uitdaging aan. Ze maakten een filmpje van 3 minuten en stuurden het vorig weekend op.

Na wat versprekingen en mislukte filmfragmentjes slaagden ze er eindelijk in om dit mooie filmpje te maken. Ze spreken er over een wetenschappelijk probleem dat hen boeide en hoe zij dit probleem zouden aanpakken in de toekomst. Met dit filmpje maken ze zeker kans op een plaats in de finale. Of Justine, Amandine en Isaura geselecteerd zijn voor de finale weten we pas eind oktober. Spannend!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.