Piramides in de les L.O.

De jongens beleefden dit jaar plezier aan het creatief ontwerpen van piramides met verschillende aantallen. Deze activiteit wordt jaarlijks herhaald in de tweede en de derde graad en focust onder andere op volgende doelstellingen: evenwicht kunnen behouden en herstellen, kunnen samenwerken, leiding kunnen nemen, rekening houden met elkaars mogelijkheden, kijkwijzers leren gebruiken, ondersteunende rollen (helpen en bijstaan, evalueren, coachen en begeleiden) toepassen. Verder voorzien de leerkrachten LO hierin een ‘groeiproces’ door geleidelijk meer complexe opdrachten te voorzien. Zo werd gevraagd aan het vierde jaar meisjes om zelf de aandachtspunten die bij bepaalde kijkwijzers horen aan te vullen. Verder werd gevraagd aan dat jaar om de piramides te bouwen in teken van een thema: sporten is gezond, Griekse goden, dieren waren hierbij reeds gebruikte onderwerpen vorige jaren.

Voor wie meer wil sporten is er uiteraard nog steeds de SNS-pas: voor amper 45 euro per jaar sport je na de schooluren zoveel je maar wil, in meer dan 30 sporten! Alle info vind je bij de leerkrachten LO, maar iedereen heeft ook een bericht via Smartschool gekregen met daarin de uurroosters. Het pasje kan het best online worden aangevraagd en als je een overschrijving uitvoert, wordt het pasje naar de school verstuurd. Hier zie je meteen welke sporten waar worden aangeboden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.