Verkiezingen, een kwestie van burgerschap

Alle Gentenaars tussen 16 jaar en 18 jaar kregen van Stad Gent de uitnodiging mee te doen aan het project stem16plus.be. Hiermee nodigt de stad de jongeren uit om te stemmen en hun mening over enkele thema’s te laten horen.

Omdat er ook leerlingen zijn die voor het eerst mogen stemmen, werden alle leerlingen van de derde graad tijdens de lessen geschiedenis ingeleid in de wondere wereld van de gemeentepolitiek. De leerlingen maakten kennis met de verkiezingspropaganda (dank je aan iedereen die folders spaarde), de leerlingen onderzochten de standpunten, plaatsten de partijen op een politiek spectrum, ze leerden rekenen volgens het systeem Imperiali om zo de zetels te bepalen. Met andere woorden: de leerlingen kregen een spoedcursus in burgerschap.

Met dank aan mevrouw Hannah Everaert voor zowel tekst als beeld. Alle foto’s uit de reeks kan je hier bekijken.

1 Reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.